Sorting by

×

Karácsony ciklust felezne Márki-Zayjal? – Fidesz rögvest: ez a „Stop Gyurcsány! Stop Karácsony!” petíció világraszóló sikere!

A legújabb “több forrásból megerősített” információ szerint Karácsony Gergely azt tervezi, hogy egy esetleges előválasztási, majd választási győzelem esetén ciklust felezne Márki-Zay Péterrel – vagyis két évig Márki-Zay, két évig Karácsony irányítaná a kormányt. Eközben Deák Dániel ünnepelteti magát, hogy Ő is van olyan rossz ómen, mint Orbán Viktor.

Ez lehet Karácsony visszalépésének (egyik) feltétele, de arról nem tudunk, hogy Márki-Zay Péternek mi az álláspontja az ötletről

Korábbi értesülések szerint péntek reggel Karácsony Gergely bejelentheti, hogy visszalép Márki-Zay Péter javára.

A Momentum elnöke a Kossuth téren rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be a döntést. Mint fogalmazott,

Karácsony és Márki-Zay nem tudtak megállapodni a második fordulóra, ezért a Momentumnak döntenie kellett.

Fekete-Győr András arról beszélt, számukra az előválasztás célja, hogy létrehozzanak egy megtisztított, Orbán Viktor és kormányának megdöntésére képes ellenzéket. Mint mondta,

Karácsony Gergelyt és Márki-Zay Pétert is kiváló jelöltnek tartják, ezért sajnálták, hogy nem tudtak megállapodni, végül azonban úgy döntöttek a hódmezővásárhelyi polgármester mögé állnak be. Úgy vélik ugyanis, hogy vele van a legnagyobb esélyük megszólítani a bal- és a jobboldalt egyaránt, és létrehozni egy új Magyarországot.

Márki-Zay Péter szót kapva gratulált a Momentum eddigi előválasztási eredményeihez, majd megköszönte a támogatásuk.

Bízok benne, hogy a szerepvállalásommal meg tudjuk győzni az eddig fideszes és bizonytalan szavazókat is.

„Megérkezett a villamos…”

Márki-Zay szerint „…megérkezett a villamos”, mert minden rendelkezésre álló adatot, kutatást kielemezve arra jutottak, hogy Karácsony Gergely nem nyerheti meg az előválasztást, ha pedig ő visszalépett volna, azzal Dobrev Klárát juttatta volna győzelemhez, akiről már korábban is azt mondta: nem tudja majd leváltani Orbán Viktort. Arra a kérdésre, hogy az utolsó pillanatban félre fogja-e rántani a kormányt, ahogy arról korábban beszélt, most Márki-Zay azt mondta:

ez nem hiúsági kérdés most sem. Ha a Karácsonnyal való együttműködés érdekében félre kell rántania a kormányt, akkor félrerántja

Márki-Zay elmondta, hogy

a Jobbikkal is volt egy párbeszédje, ők úgy döntöttek, nem állnak be mögé, viszont szerinte a kutatások azt mutatják, hogy a Jobbik szavazói beálltak mögé.

Péntek délelőtt 10 órakor a Kossuth téri József Attila szobornál

közös sajtótájékoztatóra készül Karácsony és Márki-Zay, itt akár a ciklusfelezős ötletet is bejelenthetik. Az ATV több forrásból korábban úgy értesült:

a főpolgármester-miniszterelnökjelölt kora délutántól lemondta délutáni programjait, miután kiderült a számukra, hogy a Momentum beállt Márki-Zay Péter mögé, és Karácsony stábja csütörtök délután a miniszterelnök-jelölt esetleges visszalépését is mérlegeli tanácskozásán.

Közben Márki-Zay Péter megerősítette, hogy péntek reggel Karácsony Gergely bejelentést tesz, és ő is jelen lesz ekkor.

A Fidesz azonnal lecsapott ….

“Ha igaz a hír, miszerint Karácsony holnap visszalép, akkor egy valami biztosan kijelenthető:

a Fidesz „Stop Gyurcsány! Stop Karácsony!” petíciója, amit már egymilliónál is többen aláírtak, az egyik eddigi legsikeresebb politikai lépés volt, hiszen már a rajtvonal előtt kiesett a versenyből az egyik fő ellenfél… De ettől még Gyurcsány Ferenc a játékban marad, sőt: a felesége lehet a B-terv, Márki-Zay pedig a súlytalan, pártnélküli statiszta, aki Jakab Péter és Karácsony egybegyúrva, hasonló szereppel!”

Tovább is van…..

“….MZP az ideális új frontember

  • Se pártja.
  • Se támogatói.
  • Se hálózata.
  • Se pénze.
  • A semmiből jött.

Mi ez, ha nem a tökéletes front, a tökéletes kirakat? Mert Karácsonnyal is az lett volna a cél, hogy behozzanak ingadozókat, és hogy a háta mögé elrejtőzzön Gyurcsány. Most MZP is pont ezt a célt szolgálja, hogy kirakat legyen, ami mögé elbújik Gyurcsány.

És MZP tökéletes, még a 444 is megírta, hogy teljesen ki van szolgáltatva Gyurcsánynak, mivel Gyurcsánynál minden van, ami MZP-nél nincs. Pénz. Hálózat. Befolyás. Újságírók. Legnagyobb frakciók.
Így megy tovább a Gyurcsány show.

 • +1: A Karácsony-MZP cserét jól ismerjük. Kétszer már ugyanezt csinálták. 2014-ben Bajnait pont ilyenkor cserélték Mesterházyra. 2017-ben Botkát pont ilyenkor cserélték Karácsonyra. És most Karácsonyt cserélik MZP-re. És a hab a tortán? MZP-t majd ugyanúgy cseréli Gyurcsány, ahogy anno Medgyessyt cserélte. 15 éve ez a forgatókönyv, most tényleg meglepődött valaki?
 • +2: Nézzük csak: az első fordulóban Gyurcsány kiírta a showból a Momentumot és a Jobbikot. A második fordulóba a DK-n kívül tulajdonképpen egy másik párt sem jutott be, csak a Karácsonyhoz kötődő MSZP. És most az MSZP embere sincs már. Tehát a pártok közül már csak egy van játékban a Gyurcsány show második felvonásában. A DK….”

átver

2 hozzászólás

 • 2021.10.08 - 07:46
  Közvetlen hivatkozás

  Elolvastam DD FB “elemzését”, szerintem rekord, amit művelt. Ennyi sületlenséget és hazugságot összehordani pár sorban, ez már művészet!
  Egyébként minden ellenzékinek azt tanácsolnám, hogy sose olvasson fideszes oldalakat, ha nem akar agyvérzést kapni, amivel megint csak csökkentené az ellenzéki tábor erejét.
  Egy régi dal jut eszembe DD-ről, amelynek ez volt a refrénje: “Engem csak a majom érdekel.” Mindenki értse úgy, ahogy akarja.

  Válasz
 • Visszajelzés: Karácsony Gergely bejelentése - Városi Kurír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.