Gulyás úr! Kérem intézkedjen, vagy mi fogunk intézkedni! - Karácsony egyértelműsít hőlégballon leszállópálya-ügyben - IS! - Városi Kurír

Sorting by

×

Gulyás úr! Kérem intézkedjen, vagy mi fogunk intézkedni! – Karácsony egyértelműsít hőlégballon leszállópálya-ügyben – IS!

Újabb építkezés a tudtunk nélkül a Városligetben! Levelet írtunk Gulyás Gergely miniszternek, a városligeti hőlégballon leszállópályával kapcsolatban – jelezte közösségi oldalán Karácsony főpolgármester.

Hirdetés

“Jó volna, hogy ha most már valóban tisztáznánk: a Főváros beleegyezése nélkül ne épüljön semmi a Városligetbe, amely veszélyezteti a zöldfelület minőségét, a kikapcsolódni vágyó emberek nyugalmát!

Tisztelt Gulyás Gergely Miniszter Úr!

A Városligetben a Mimóza-domb néven lehatárolt, a Kós Károly sétány és a Hermina út általi kiszögellésben eddig háborítatlan közparki terület ügyében vagyunk kénytelen nyílt levelet megfogalmazni az ott ma tapasztalt fejlemények miatt. A parkterületet a Városliget Zrt. lekordonozta és megjelent a kordonon egy látványterv, miszerint a területen egy új vendéglátóhely épülne.

Ugye ez csak egy szerencsétlen áprilisi tréfa? Másként ugyanis nem tudjuk értelmezni.

2019 október 21-én Orbán Viktor miniszterelnök a következőket mondta a Parlamentben:

„Magyarország kormánya nem kíván olyan fejlesztéseket végrehajtani Budapesten, amit Budapest felelős vezetői nem akarnak. Várjuk, sőt kérjük is, hogy a közgyűlés hozzon egyenként döntéseket, és mondják azt, hogy ez kell, ez nem kell. Ha azt mondják, hogy nem kell a Liget-beruházás, akkor nem lesz Liget-beruházás. …. Ezt tudomásul vesszük, csak világos, egyenes beszédet várunk.”

Nos, a Fővárosi Közgyűlés a Városliget ügyében többször tett egyértelmű jelzéseket,

s mi is az egyenes beszéd pártján állunk. 2020. szeptember 20-án a Fővárosi Közgyűlés megszavazta a Városligeti Építési Szabályzat módosítását, amelyben törölte a VÉSZ-ből azokat az építési helyeket, ahol még nem kezdődött meg építkezés. Többek között a most kifüggesztett vendéglátóhely építési helyét is.

Budapest felelős vezetői tehát ezt a fejlesztést nem akarják.

Ahogyan a Nemzeti Galériát, a Magyar Innováció Házát és a Városligeti színházat, valamint további mélygarázsok építését sem akarják látni a Városliget területén, meglévő zöldfelület kárára. Azzal, hogy a Városliget Zrt. a kormányfői kijelentést semmibe veszi, a miniszterelnök adott szavát hazudtolja meg.

Tisztelt Miniszter Úr! Legyen olyan kedves, szóljon már Baán László miniszteri biztosnak

és a Városliget Zrt-nek,

hogy ne bojkottálja tovább a kormányfőt.

Ha már felhívja, kérje már meg,

hogy a nem kívánt épületeknél a kordonokat kezdje el lebontani, vagy a Főváros kénytelen lesz erről saját hatáskörben intézkedni, és kiszámlázni ennek költségét a Városliget Zrt.-nek. Ha nem elég a Fővárosi Közgyűlés döntése, akkor legyen egyértelmű,

 • ezt a vendéglátóhelyet a Liget zöldfelületei kárára NEM AKARJÁK Budapest felelős vezetői.
 • Az állandóra berendezett vurstlit, tömegeket odavonzó fizetős hőlégballont NEM AKARJÁK Budapest felelős vezetői.
 • A ballon és a vendéglátóhely miatt leburkolt zöldfelületeket, átültetett, halálra ítélt fákat NEM AKARJÁK Budapest felelős vezetői.
 • A meg nem épülő épületek kordonjait tovább eltűrni NEM AKARJÁK Budapest felelős vezetői.

A Városligetben a park maga az élmény

A túlterhelt, pandémiás időszakban is túlzsúfolt park nem élmény, hanem kockázat. Kérem intézkedjen, vagy mi fogunk intézkedni. Reméljük ez így elég egyértelmű és egyenes beszéd.

Tisztelettel: Karácsony Gergely főpolgármester és Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes
Budapest, 2021. 03. 31.”

 

karácsony

Hirdetés
átver

4 hozzászólás

 • 2021.04.01 - 13:13
  Közvetlen hivatkozás

  Ennek az elmebeteg rohadék fidesznek és kormánynak ell kell végre tünnie, minden csak a pénzről és nyereségről szól. nem pedig a nép érdekeiről. mikor járvány van és szükség van zöldre “tüdőre” akkor fontosabb ennek a bandának az ö elönyük ..és észtelen döntéseik,, Karácsony pedig tiltsa le ezeket az épitkezéseket hiszen ö akinek itt szava kell hogy legyen..a többinek kuss, a budapestiek akaratát képviselje ,nem pedig pár kormánypárti idiótáét…

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.