Karácsony: egyeztetünk a plázákkal a parkolóik ingyenes használatáról

A fővárosi önkormányzat felvette a kapcsolatot a budapesti plázák üzemeltetőivel, hogy a koronavírus-járvány miatt átmenetileg tegyék lehetővé a bevásárlóközpontok parkolóinak ingyenes használatát – közölte Karácsony Gergely főpolgármester csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Karácsony Gergely a Facebook-oldalán élőben közvetített videóban azt mondta:

úgy tűnik van fogadókészség a plázák parkolóinak átmeneti ingyenes használatba adására. A VIII. kerületi önkormányzat meg is tudott már erről állapodni az egyik bevásárlóközponttal

Sokan jelezték, hogy indokoltnak tartanák a parkolási díjak elengedését, de a közterületi parkolási helyzet nem lett könnyebb a forgalom megváltozásával, mivel a belvárosi parkolóhelyek nagy többségét továbbra is a helyben lakók használják.

A belvárosban kis túlzással kétszer annyi ingyenes parkolási engedély van kiadva a lakóknak, mint amennyi a parkolóhely

Ha mindenkinek ingyenessé tennék a közterületi parkolást az nem oldaná meg a problémákat…

Ugyanakkor dolgoznak azon, hogy megkönnyítsék az egészségügyi dolgozók parkolását, az ezzel kapcsolatos igényeket el is kezdték felmérni. A fővárosi önkormányzatnál, annak cégeinél és intézményeinél dolgozók megkapják a már korábban jóváhagyott béremeléseket.

A fővárosi önkormányzat cégei, intézményei és a kerületek által működtetett alap- és járóbeteg ellátásban nem állnak “túl jól” a védőfelszerelésekkel. Az ügyben várják a kormány együttműködését.

A fővárosi önkormányzat rendelkezik azokkal a forrásokkal, hogy biztosítsák a szükséges védőfelszereléseket, de egyszerűen nem jutnak hozzá azokhoz.

Jelentős mértékben csökkent a tömegközlekedés használók aránya,

és zökkenőmentesen állt át a közösségi közlekedés a nyári menetrendre. Továbbá kérte az utazókat, jelezzék, ha valamelyik járat esetében zsúfoltságot éreznek.

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes megerősítette:

a szakszervezetekkel történt megállapodásoknak megfelelően megemelik a béreket és bevezetik a Budapest-pótlékot. Kitért arra is, hogy áttekintik a fővárosi költségvetést, amely “sok tekintetben irányadó már csak”.

Egy hozzászólás itt: “Karácsony: egyeztetünk a plázákkal a parkolóik ingyenes használatáról

  • 2020.03.20 - 18:00
    Közvetlen hivatkozás

    Nem hallok semmit a videóból, csak látom, hogy Karácsony Gergely beszél. Miközben a hangszóró maximumra van beállítva.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük