Karácsony végleg elásta magát! Azt találta mondani, hogy „ő alacsony és kövér, én magas és vékony vagyok” – Kire gondolt a “költő”?

Portré jelent meg Karácsony Gergelyről az angol The Economist című újságban. A cikkben a főpolgármestert Orbán Viktor miniszterelnökkel hasonlítják össze, hangsúlyozva, hogy

„ennél nem is lehetnének kevésbé egyformák”.

Már bocsánat…..!

A cikk kitér arra is, hogy miben különbözik Karácsony Gergely és a miniszterelnök,

 • előbbi a fővárost vezeti, utóbbi a vidékre fókuszál jobban.
 • Orbán majdnem teljes ellenőrzést gyakorol a Fidesz felett, amely párt 2010 óta szinte teljes mértékben irányítja Magyarországon, míg Karácsony hat párt valótlan szövetségének köszönheti a munkáját.

A miniszterelnököt futballőrültnek nevezik, aki 3800 férőhelyes stadiont épített a szülőfalujában, míg Karácsony a drága atlétikai stadion ellen kampányolt. A főpolgármester ehhez hozzátette:

„ő alacsony és kövér, én magas és vékony vagyok”.

“Rossz vicc volt, nem kellett volna….”

“Fontos is, hasznos is, megtisztelő is olyan jelentős orgánumnak nyilatkozni, mint a világszerte befolyásos The Economist. A lap újságírója a velem készített interjúban sok más mellett azt is végigvette, miben különbözök én a miniszterelnöktől”

– kezdte beszámolóját a főpolgármester.

“Arra jutottunk, hogy szinte semmiben nem hasonlítunk, ám ekkor, az elvi, elkötelezettségbéli, stílusban megmutatkozó különbségek mellett tettem egy viccesnek szánt megjegyzést a testalkatunkból fakadó különbségekre is.

Rossz vicc volt, nem kellett volna.

Mert tudom, ilyennel nem viccelünk,

ez nem lehet része a politikai vitáknak, mindenkinek kijár az alapvető tisztelet. Sajnálom, hogy az a látszat keletkezhet most, mintha ezt nem tudnám, pedig nagyon is tudom, és ehhez tartom magam.

Elnézést kérek mindazoktól, akik a rossz tréfámat sértőnek találják, igazuk van.

Nem beszélve arról, hogy a visszafogottság amúgy is indokolt, hiszen magam is egyre kevésbé sikeres küzdelmet folytatok a vékonyság megőrzéséért.”

Emlékeznek?

Különös írás jelent meg a kormánypárti Demokrata újságban, a cikk szerzője ismert és kevésbé ismert újságok cikkeiből kigyűjtött állításokból építette fel írását, amelynek lényege nemes egyszerűséggel az, hogy a jobboldali emberek szinte mindenben jobbak a baloldaliaknál. A teljesség igénye nélkül néhány szó szerint idézett szövegrészlet a cikkből:

 • Minél jobban néz ki valaki, annál nagyobb a valószínűsége, hogy önmagát konzervatívnak tekinti.
 • Minél magasabb valaki, annál nagyobb valószínűséggel konzervatív beállítottságú. Szignifikáns genetikai kapcsolat van a testmagasság és az IQ-szint között, minél magasabb valaki, általában annál intelligensebb is.
 • A konzervatívok hajlamosabbak jobban megbízni a saját értékítéletükben, mint a liberálisok, tehát értelemszerűen felelősségteljesebbek a döntéshozatalukban is.
 • A konzervatívok egyértelműen boldogabbak, mint a liberálisok, de mindnyájuk közül legboldogabbak a legszélsőségesebb politikai nézeteket vallók.
 • Egy, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban, Svédországban és Dániában végzett felmérés alapján a jobboldaliak nagyobb valószínűséggel elégedettek a szexuális életükkel.
 • Egyáltalán nem meglepő módon a fizikailag erősebb férfiak inkább jobboldaliak, míg a gyöngébbek hajlamosabbak a gondviselő állam és a vagyon-újraelosztás, vagyis a fiskális fosztogatás támogatására – akárcsak a nők.
 • A konzervatívok nagyobb önuralmat képesek tanúsítani a liberálisoknál, ezért sikeresebbek például a fogyókúrázásban is.
 • A liberálisok hajlamosabbak arra, hogy az irracionalitás és az érzelgősség vezérelje cselekedeteiket.
 • Nem a konzervatívok, hanem inkább a liberálisok hajlamosak olyan „pszichotikus jellemvonásokat” mutatni, mint például a csökönyösség, a kockázatvállalás, a feltűnési viszketegség, az indulatosság és az önkényeskedés.

Ez az egyik legérdekesebb rész:

„A konzervatívok azért boldogabbak a liberálisoknál, mert »racionalizálják (vagyis észszerű érvekkel magyarázzák) a társadalmi és gazdasági egyenlőtlenségeket«️. Tekintet nélkül a családi állapotukra, a vagyoni helyzetükre vagy a vallásosságukra, a jobboldaliak elégedettebbek az életükkel, és jobban érzik magukat, mint a baloldaliak.”

A cikk végén pedig így összegzett a szerző:

„Összegzésül, tudományos tényszerűséggel leszögezhető, hogy a balliberális oldal nő politikusai és női szavazói – finoman szólva – kevésbé nőiesek politikai riválisaiknál, férfi társaik pedig rosszabb megjelenésűek, férfi szavazóik alacsonyabbak, gyöngébb fizikumúak és fiatal nő társaikhoz hasonlóan potyalesőbbek, általánosságban is kevésbé boldogok és kevésbé elégedettek a szexuális életükkel, sikertelenebbek a párkeresésben, kevésbé egészségesek, kevésbé intelligensek, viszont kövérebbek és hisztérikusabbak, ráadásul a pszichéjük sincs teljesen rendben. Így minden okuk megvan rá, hogy gonoszak is legyenek.”

„Amilyen ronda, olyan gonosz”

A cikk írójának gondolatait egy az újság főszerkesztőjétől származó mondat indította be. Bencsik András ugyanis tavaly decemberben azt mondta Szabó Tímeáról, a Párbeszéd politikusáról, hogy „amilyen ronda, olyan gonosz”. (Forrás)

 

karácsony

3 hozzászólás

 • 2021.05.07 - 14:39
  Közvetlen hivatkozás

  Csak az igazságot mondta, undoritó kis virsli, akire gondolt,,nincs ebben semmi rosszindulat, és még az gonosz kis elmebeteg is, azt kifelejtette..

  Válasz
 • 2021.05.07 - 16:34
  Közvetlen hivatkozás

  Mióta negatívum az, ha valaki kövér és kicsi? Mazsola is az volt, mégis imádták. Mióta pozitívum az, ha valaki magas és vékony. Zoro és Huru, Stan és Pan… Egyébként pedig ami tény, az tény, nem kell mindenen megsértődni. Amúgy is úgy vélem, hogy sokan túlzásba viszik a PC-t.

  Válasz
 • Visszajelzés: Szóljatok a köpcösnek: nincs rajta sapka! - Városi Kurír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük