Karácsony érti, hogy Tarlós már csomagol, de kéri, hogy a „családi ezüstöt” ne vigye magával!

Értjük, hogy a Fidesz és Ön már csomagol Budapesten, de a családi ezüstöt nem vihetik magukkal, mert az nem az önöké, hanem a budapestieké – írta Karácsony Gergely nyílt levelében a regnáló főpolgármesternek.

„Tisztelt Főpolgármester Úr,

az elmúlt napok a fővárosi vezetés botrányaitól hangosak, Ön azonban cinkosan hallgat. Miután kiderült, hogy az Ön helyettesének férje azzal az orosz céggel üzletel, amely Budapestnek drágán, a vámcsalás gyanúját is felvető módon, korszerűtlen, légkondicionáló nélküli metrókocsikat szállított, egy újabb ügyben válik láthatóvá, hogy a főváros jelenlegi vezetése sokkal inkább a fideszes gazdasági érdekek kiszolgálója, mint a budapestiek szolgálója.

A reklámok értékesítéséről szóló BKV-tender igazi botrány:

négy éve megy a harc Orbán Viktor egykori és mostani oligarchái között, miközben a város vezetése gyáván asszisztál ahhoz, hogy a BKV a fideszes propaganda-gépezet martalékává váljon. Most, nyilvánvalóan a választási vereségtől való – jogos – félelmük miatt hirtelen fontos lett a reklámhelyek kiárusításának gyors lezárása. Az eljárás hasonló ahhoz, ahogyan az állami vagyonkezelő alig egy hét alatt kiárusít különösen nagy értékű, összesen 12 milliárd forintnyi budapesti ingatlant. Ezúttal tizenkétezer négyzetméternyi hirdetési felület sorsa a tét, de hogy mi lenne jó a budapestieknek, mi lenne a főváros érdeke, azt a főpolgármester ismét másodlagosnak tartja.

Ez így nem mehet tovább….

Értjük, hogy a Fidesz és Ön már csomagol Budapesten, de a családi ezüstöt nem vihetik magukkal, mert az nem az önöké, hanem a budapestieké.

Felszólítom a főváros jelenlegi vezetőjét, hogy haladéktalanul vonja vissza a BKV tenderét a reklámhelyek értékesítéséről. Nem hivatkozhat arra, hogy ez a cég belügye, hiszen mindenki látja, mi, pontosabban ki áll a háttérben. Most az egyszer védje meg a város érdekeit, álljon ki Budapestért a Fidesz oligarcháival szemben! Pontosan azt várjuk el, amit 2010-ben a Fidesz követelt: két hónappal a választás előtt hosszú távú elköteleződéshez már ne járuljon hozzá a távozó fővárosi vezetés.

Főpolgármester úr, Önnek most az lenne a dolga,

hogy a fővárosi reklámfelületeket ne kiárusítsa, hanem felhasználja annak bemutatására, hogy Budapest olyan szabad város, amely kiáll a hatalom és annak szószolói által kirekeszteni, elnyomni, megbélyegezni kívánt társadalmi csoportok mellett.

Az erre vonatkozó kommunikációs anyagokat elküldjük a Főpolgármesteri Hivatalnak. Egyben Budapest szabad polgárai nevében elvárjuk Tarlós Istvántól, hogy határolódjon el az őt támogató Pesti Srácok című fideszes lakájportálon megjelent, fogyatékkal élő honfitársainkat sértő, őket megbélyegző véleménytől.”

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük