Karácsony Gergely a stockholmi mintát követné a dugódíj ügyében

Karácsony Gergely, az MSZP és a Párbeszéd közös főpolgármester-jelöltje csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, a svéd fővárosban először fejlesztették a közösségi közlekedést és P+R parkolókat építettek, majd átmenetileg behajtási díjat vezettek be a belvárosban, végül pedig népszavazáson kérdezték meg az embereket arról, hogy a behajtási díj maradjon-e később is.

Tarlós egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat tesz

Stockholmban ennek köszönhetően a világ egyik legjobb közösségi közlekedése működik, és komoly lépéseket tettek a légszennyezettség csökkentése érdekében is – emelte ki a politikus.

Karácsony Gergely reagálva a főpolgármester sajtótájékoztatójára azt mondta, Tarlós István hosszú, értelmezhetetlen okfejtést folytatott a dugódíjról, de az nem derült ki, ő mit gondol róla, és egyébként is egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat tesz a behajtási díjról.

A Fidesz azonban leszavazta a saját kezdeményezését

A XIV. kerület polgármestere a zuglói parkolási rendszerre kitérve azt mondta, ha a főpolgármester meg van győződve arról, hogy a zuglói parkolás veszteséges, akkor a budapesti önkormányzat fizesse vissza azt a 60 millió forintot, amelyet a zuglói parkolási rendszer nyereségéből fizettek be a fővárosnak.

Karácsony Gergely megjegyezte azt is, hogy délelőtt Zuglóban képviselőtestületi ülés lett volna, hogy a Fidesz által kezdeményezett, a parkolási rendszert vizsgáló bizottság elkezdje a munkáját, a Fidesz azonban leszavazta a saját kezdeményezését, amikor nem fogadta el a napirendet, ezzel pedig megakadályozta azt is, hogy a kerület javítson a parkolási rendszerén, költséghatékonyabbá téve azt.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó

Jávor Benedek: Fidesz vs. az egészséged

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük