A fővárosi árvízvédelmi munkák felgyorsítását ígéri Karácsony Gergely főpolgármesterré választása esetére.

Tarlósé a rosszabbik alternatíva

A Párbeszéd társelnöke csütörtökön, a III. kerületi Római-parton tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: a Tarlós István főpolgármester által rejtélyes okból erőltetett part menti védekezés minden szempontból a rosszabbik alternatívát jelenti. A legjobb megoldás a meglévő fővédművek megerősítése lenne.

A Királyok útja – Nánási út szakaszon található fővédművel ötvenezer ember életét és vagyonát lehet megóvni, míg a part menti védekezés óriási természeti kockázattal jár, nem jelent igazi védelmet, csak azoknak az ingatlanbefektetőknek, spekulánsoknak jó, akik az ártérben építkeztek vagy oda szeretnének építkezni – értékelt.

A sajtótájékoztatón Szabó Tímea, a párt másik társelnöke hangsúlyozta, hogy a szakértők tavasszal a szokásosnál nagyobb árvízre számítanak. Tarlós István ugyanakkor tétlenkedik, a „füle botját sem mozgatja” annak érdekében, hogy megvédje a III. kerület lakosait – vélekedett.

Hozzátette, a főváros eddig több milliárd forintot költött haszontalan tanulmányokra és előkészítő tervekre. Kérte a főpolgármestert, hogy vegye komolyan a Római-part ügyét, ne csak fakivágásban és a part lebetonozásában gondolkozzon, hanem tegyen valódi lépéseket.

Szabó Tímea érthetetlennek nevezte,

hogy a főpolgármester miért ragaszkodik a partra épített mobilgáthoz, amit elmondása szerint a szakértők életveszélyesnek tartanak.

Kérdésre válaszolva Karácsony Gergely azt mondta, nagyon elégedett a közte és a szocialista Horváth Csaba között zajló főpolgármesterjelölti előválasztás eddigi részvételi adataival. Hangsúlyozta, hogy előzetesen már tízezer résztvevőnek is örült volna, de most úgy tűnik, hogy több, mint húszezren fognak voksolni.

Az előválasztás sokkal reprezentatívabb, mintha három vagy négy pártvezető döntene az ügyben – hangsúlyozta. Emlékeztetett, mindketten vállalták, hogy ha alulmaradnak a megmérettetésen, akkor támogatják ellenfelük kampányát. Az előválasztás után tovább kell menni abba az irányba, hogy a Fidesz jelöltjével csak egy ellenzéki jelölt álljon majd szemben az önkormányzati választáson – hangoztatta.

Együttműködés a Jobbikkal

Újabb kérdésre azt felelte, akkor tudnak együttműködni a Jobbikkal, ha az valóban egy demokratikus jobbközép párttá válik és  radikális múltjának elemeit „kigyomlálja” a politikájából. „Édes mindegy, hogy ezt politikai megfontolásból vagy belső meggyőződésből teszik”, a Párbeszéd csak olyanokkal működik együtt, akik száműzik a politikájukból az idegenellenességet és a rasszizmust – nyomatékosított.

Egy másik felvetésre azt felelte, hogy a Jobbikban vannak olyan politikusok, akiket tudna támogatni, ha polgármesterként indulnának a választáson. Igaz, vannak olyanok is, akiken erősen elgondolkodna.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó

Karácsony: a demokrácia új minősége az előválasztás

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here