Karácsony Gergely bejelentése: némi mérlegelés után, de jó szívvel jelentem be önöknek, hogy a miniszterelnök-jelölti kampányomat befejezem – Orbán sebtiben reagált!

Az előzetesen kiküldött meghívó szerint délelőtt tizenegy órakor kezdődik Karácsony Gergely rendkívüli bejelentése. Hivatalosan csak annyit tudni, hogy a Kossuth térre hirdetett sajtótájékoztatón ott áll majd mellette Márki-Zay Péter is. Csütörtök este több “jólinformálttól” érdekes variációk is elhangzottak, most kiderül, melyik bizonyul igaznak.

Visszalépett!

Némi mérlegelés után, de jó szívvel jelentem be önöknek, hogy a miniszterelnök-jelölti kampányomat befejezem

– közölte Karácsony Gergely péntek délelőtti rendkívüli sajtótájékoztatóján. Egyúttal jelezte,

támogatóit arra kéri, hogy Márki-Zay Pétert támogassák.

Könnyűnek nevezte a döntést, mert nem az vezette a kampányban, hogy a hatalmat megszerezze. Azzal kezdte, hogy a háta közepére kívánja a jelöltséget, unortodox jelöltnek nevezte magát. Mint mondta, ez a döntés arról szól, hogyan egyesítjük újra Magyarországot, ehhez pedig előbb újra kell egyesíteni a változást akarókat.

Beszélt arról is, hogy miért volt nehéz a döntést,

miért gondolta korábban, hogy talpon kell maradnia. Az előválasztás első fordulójában 170 ezer megtisztelte a bizalmával és több párt is támogatta. Azért is nehéz a döntés, mert egy olyan jobbközép politikust fog támogatni, akivel még vitáik is vannak. Karácsony Gergely – mint mondta – egy szociáldemokrata és zöld programban hisz, erről talán nem beszélt eleget.

Kétségtelennek nevezte, hogy vannak viták kettejük között abban, hogy milyen lépésekre van szükség. De ennek a akkor lesz létjogosultsága, ha le tudják váltani az Orbán-kormányt, anélkül a hajukra kenhetik. Alig várja már azokat a vitákat, amelyeket a választási győzelem után a szakpolitikáról folytatnak.

Ha ezt nem lépem meg, akkor Orbán Viktor marad és a közöttünk lévő politikai viták jelentősége elszáll a levegőbe

– fogalmazott, hozzátéve, hogy akik bíztak benne, bízzanak benne most is, hogy a közös ügyet szolgálja a visszalépésével. Szavai szerint a

„hazánk olyan helyzetben van, hogy aki nem hoz áldozatot, az nem hazafi”.

Márki-Zay Péter történelmi pillanatról beszélt és hálás Karácsony Gergelynek az államférfiúi döntésért

Az elmúlt napok eseményeiről hangsúlyozta, hogy nem volt játék, valójában arról szólt, hogy európai lesz-e Magyarország vagy elsüllyed a mocsárban, kelet felé veszi az irányt, egy korrupt diktatúrává válik.

Államférfiként mindketten az egyetlen helyes döntést hoztuk meg

– mondta, hozzátéve, hogy bal- és jobboldali embereket együtt képviselve szövetségként mennek előre. Egyúttal bejelentette: belép a 99 Mozgalomba.

A megállapodásuk – szavai szerint – úriemberek összefogása az ország érdekében.

A hódmezővásárhelyi politikus beszélt arról is, hogy Karácsony Gergely kapott megkeresést a DK felől is, egy Dobrev-kormányban bármilyen pozíciót megígérhetnek neki. Karácsony Gergely bebizonyította, hogy nem mutyiban gondolkozik, nem pozíciókat kér.

Mi együtt nem kevesebben, hanem sokkal többen vagyunk

– fogalmazott, hozzátéve, hogy ehhez kell Dobrev Klára támogatása is. Ő ugyanis az első fordulóban a legsikeresebb eredményt nyújtotta. Mindketten pontosan tudják, ahogy meggyőződésük szerint Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc is tudja, hogy Dobrev Klárával nem fognak tudni 3 millió embert maguk mögé állítani Orbán Viktorral szemben. Ezzel szemben ő egy hétgyerekes keresztény ember, akire – mint mondta – még a fideszesek is leszavaznak.

Orbán Viktornak csak akkor van esélye hatalomban maradni, ha Dobrev Klára lesz az ellenzék miniszterelnök-jelöltje

– tette egyértelművé.

Joggal kérdezik, hogy ki vagyok én

– mondta saját magáról, hiszen párttámogatás nélkül, egyszerű civilként áll most az emberek előtt. Felidézte, hogy 3,5 évvel ezelőtt, amikor hosszas vívódás után egy hasonlóan súlyos döntést hozott, amikor elvállalta a hódmezővásárhelyi jelöltséget.

Ott akkor megtörtént a csoda, Hódmezővásárhely „felszabadult”.

Szeretné felkészíteni az embereket, hogy mi fog történni: a következő egy hétben lesznek Karácsony Gergelyhez hasonló hős hazafiak, de naiv vagy megvett emberek sorra fognak riogatni.

Leszek én minden – vázolta, hozzátéve, hogy hihetetlen támadásoknak lesz kitéve, elsősorban balról.

Arra a kérdésre, hogy nem fulladt-e a bohózatba az egész folyamat,

Karácsony Gergely úgy felelt:

ha nem így kerestek volna jelöltet, akkor nem lett volna lehetőség arra, hogy Márki-Zay Péter induljon.

Azt is egyértelművé tette, hogy

Márki-Zay Péternek kell lennie a miniszterelnöknek a teljes következő ciklusban, ő pedig kitölti főpolgármesteri mandátumát.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Forrás

Orbán-reakció:

“Pech”

7 thoughts on “Karácsony Gergely bejelentése: némi mérlegelés után, de jó szívvel jelentem be önöknek, hogy a miniszterelnök-jelölti kampányomat befejezem – Orbán sebtiben reagált!

 • 2021.10.08 at 12:37
  Permalink

  Ezek után nehéz lesz, de nem lehetetlen Dobrev győzelme. Akkor is Dobrevezve áll majd be mögé támogatni?
  Karácsony egy tejbetök, MZP meg egy önjelölt messiás. Ám, ha ő nyer, akkor is el kell Orbánt zavarni.

 • 2021.10.08 at 13:05
  Permalink

  Orbánnál bárki jobb! Azt se felejtsük el, hogy 6 párt készül koalícióra, és lehet, hogy MZP vagy Dobrev áll majd a lista élén, de az nem biztos, hogy végül valóban ő lesz a miniszterelnök. Én nem bánom, hogy KG lelépett, maradjon ő csak Bp. főpolgármestere, és Orbán legyőzése után legalább Budapest felvirágozhat, mert nem fognak mindent elvenni tőle. Azért egy hármas párviadalnak jobban örültem volna. Nem lehet Jakabot visszahozni? Arról miért nem állapodtak meg, hogy ha a 3 jelölt közül egy visszalép, a 4. kerül a helyére?
  Ami meg az LMP-t illeti, tudtommal a minimumprogramban van zöldprogram is, szóval helyesebbnek tartottam volna, ha követik Jakab példáját, és a híveikre bízzák a döntést.

 • 2021.10.08 at 14:40
  Permalink

  Miutan ilyen ugyesen felszoptak egymast, azert mzp meg egyet gyurcsanyozott, bebizonyitva, hogy nagyivben szarja le az osszefogast. Igy kell ezt gyerekek – legalabb egyszerre mentek karigerivel a pocegodorbe…. Miota mondogattam, hogy karigeri mar masodszor nem akar ME jelolt lenni, mzp pedig fo kampanypontnak tartja a mindenkori megszolalasaiba beleiktatott gyurcsanyozast. Hat orban se csinalna jobban a fidesz programot! Most mar csak el kene dontenie,hogy mit akar a 7 gyerekes kereszteny. (Na bumm, Dobrevnek 3, Gyurcsanynak 5 gyereke van. Ez is mar egy fontos tenyezo lenne? Nezze meg orbant, 5 gyereket o is csinalt, oszt mire mentunk vele?)

 • Pingback: Juszt László nagyon sarkos véleménye - Városi Kurír

 • Pingback: Megkezdődik a sz#har dobálás? - indul a második forduló - Városi Kurír

 • Pingback: Magyar György: mi nem így képzeltük el az előválasztást! - Városi Kurír

 • Pingback: Juszt László hatalmas gyomrosa Karácsony Gergelynek - Városi Kurír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.