Sorting by

×

Karácsony Gergely bekeményített – nemvárt “metál döntés” a főpolgármestertől

A szombati tüntetés után, amelynek célja az erődemonstráció, az ellenzékiek részéről a Fudan egyetem betelepítése ügyében érdemes néhány dolognak, így Karácsony Gergely karakán kiállásának is mögé nézni. Ezt teszi 7 pontba foglalva Kerner Zsolt is a 24.hu-n. Ennek a cikknek egy részletét szemlézzük, de érdemes a teljes eredeti írást elolvasni. “Étvágygerjesztőnk” alább….

A határozott Karácsony

Az utcaátnevezés az utóbbi évek talán legerősebb ellenzéki húzása volt. Az, hogy Karácsony Gergely proaktívan élt a kormány által ráruházott jogköreivel, és a közgyűlés nélkül döntött budapesti utcák átnevezéséről, tőle viszonylag szokatlan, és ezért meglepő keménységet mutat-írja a publicista. Emellett az, hogy a kommunista Kínának odamondva utcát neveznek el egy üldözött keresztény püspökről, és az állandóan keresztényüldözésről beszélő kormánynak valahogy meg kellene ebben a történetben védenie a kommunistákat, az ellenzéktől szokatlanul fineszes húzás. Ráadásul úgy ügyes politikai húzás, hogy egyértelmű morális állásfoglalás is. Pont ez az, aminek a hiányáért sokszor a magyar kormányt kritizálni szoktuk.

A Fidesz nem tud visszavonulni

Ebben az ügyben az a legkárosabb a Fidesz számára, hogy nincs visszavonuló. A kínai kormány az olyan apró gesztusokra is rendkívül érzékeny, mint az utcák átnevezése. Ha Karácsony Gergely esetleg megnyeri a választást 2022-ben, valószínűleg döcögve indul majd a kapcsolata Kínával. Arra viszont még érzékenyebbek lennének, ha a magyar kormány most mondaná le a projektet. Ez a projekt eleve Kínának érte meg igazán, ezzel tudtuk megmutatni, hogy előzékenyek és hasznosak vagyunk, érdemes Magyarországra politikai és pénzügyi tőkét áldozni. Ha ezt visszamondjuk, azzal tíz év folyamatos építkezését rombolnánk le Kínával.

Ebben a helyzetben a kormány csak egy dolgot tud tenni: csöndben marad, és kihúzza a választásig

– áll a cikkben.

Őszinte, kemény levél a kínai vezetésnek

“Felkérem az ellenzéki miniszterelnök-jelölteket, tegyük együtt világossá, írjuk meg közösen hivatalos levélben Kína elnökének, egyben a Kínai Kommunista Párt főtitkárának, valamint a kínai miniszterelnöknek: 2022-ben a kormányváltás után, bármelyikünk is vezeti az új kormányt, nem épül meg a kínai kommunista egyetem Budapesten, megépül viszont a Diákváros, és nem kérünk, nem akarunk több mint 500 milliárd adósságot Kínától. Bár a kormány meghátrálásba, ködösítésbe kezdett az ügyben, ismerjük őket, ezért holnap elkezdem az egyeztetést Dobrev Klárával, Jakab Péterrel, Fekete-Győr Andrással, Márki-Zay Péterrel és Pálinkás Józseffel a közös kiállásról.”

-írta vasárnapi posztjában a főpolgármester.

Előzmény

Karácsony

átver

Egy hozzászólás itt: “Karácsony Gergely bekeményített – nemvárt “metál döntés” a főpolgármestertől

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.