Karácsony Gergely berágott -Momentum vs. DK - Városi Kurír

Sorting by

×

Karácsony Gergely berágott -Momentum vs. DK

A mai példátlan balhéhoz amely lehetetlenné tette a Fővárosi Közgyűlés munkáját még csak hasonló sem történt eddig, hiszen az egy párt-osztatba tartozó azaz együttműködő pártok eddig mindig sóeresen rendezték egymással gondjaikat, még a közgyűlés előtt, ez ügyben jól működtek az úgynevezett füstös hátsószobák, egészen máig. A DK és a Momentum ezen a napon valami egészen új “együttműködést” mutatott, A két párt  összekapott a parlamentbe került Gy. Németh Erzsébet utódlásának jogán és ezért  meg sem jenetek a közgyűlésben ami így el maradt.

Hirdetés

A főpolgármester keményen reagált

Szerintem az fontos, hogy a ma szemétlerakóként használt nagytétényi Duna-part természetvédelmi terület legyen.
Szerintem az fontos, hogy elinduljon a budai fonódó villamoshálózat bővítése.
Szerintem az fontos, hogy roma fiatalok kapjanak lehetőséget arra, hogy a Fővárosi Önkormányzatnál gyakornoki munkát végezhessenek.
Szerintem az fontos, hogy a Jurányi-ház folytathassa kulturális misszióját.
Szerintem az fontos, hogy Budapest nagy multinacionális és hazai cégeivel partnerséget építsünk a város fejlesztése érdekében.
Többek között ezekben a kérdésekben is döntött volna ma a Fővárosi Közgyűlés. Fontosak az ellenzéki pártok és a személyi kérdések is, de nem lehetnek fontosabbak, mint a város ügyei. Irgalmatlan nehéz körülmények között dolgozunk. Világjárvány, háború, száguldó infláció, kormányzati megszorítások következményeit kell cipelnünk. Van bajunk elég. De legalább eddig nem tetéztük ezeket azzal, hogy a pártügyek felülírták a város ügyeit.
Ma volt az első alkalom.
De garantálom, hogy egyben az utolsó is.

Momentum vs. DK

A Momentum szerint a politikai megegyezés hiánya miatt nem tudták biztosítani a DK-s Bősz Anett főpolgármester-helyettessé választását, azaz a Momentum nem szavazta volna meg őt, így nem lett volna elég szavazat az érvényes döntéshez.

„Itt állunk egy törvénytelen kormánnyal szemben, a szabadság szigetén, Budapesten. Ebben a helyzetben nem szabad pártpolitikai érdekek miatt veszélybe sodorni az ellenzéki többséget és Budapest kormányozhatóságát. A Momentumnak meg kell értenie, hogy vigyáznunk kell Budapestre, mindarra, amit együtt elértünk, és ez sokkal fontosabb az időközi választásokkal kapcsolatos vitáknál.”

– írja közleményében a DK.

Kapcsolódó

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Karácsony Gergely berágott -Momentum vs. DK

  • 2022.05.25 - 17:34
    Közvetlen hivatkozás

    Mindeközben a Kossuth Rádió gőzerővel ekézi (gőzekével!) a főpolgármestert. Most éppen Budapest közlekedése ügyében.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.