Karácsony Gergely coming out-ja: lebuktam…..

Karácsony Gergely másságról vallott közösségi oldalán, ami esetünkben arról szólt, hogy más a véleménye, mint a fővárosi Fidesz levélíróinak, akik számon kérték rajta, hogy miért öntözött annyit a rendkívül száraz és meleg nyári hónapokban. Példaként Tarlós István -kit mást?- locsolószokását hozták fel, aki bezzeg…..

Hmmmm…..

Karácsony Gergely -Budapest főpolgármestere- közösségi oldalán válaszolt a budapesti Fidesz vádjaira, miszerint:

„…A jobboldali városvezetés 2018 és 2019 nyarán közel (csupán!) 20 ezer köbmétert használt fel a hőség csillapítására. A magát zöldnek mondó fővárosi baloldal tehát 2,5-szer annyi vizet használt fel….”

A főpolgármester válaszában beismerte, hogy “lebukott”:

Sokat locsoltunk az elmúlt évtizedek legaszályosabb nyarán! Ez pont így volt, vállalom érte a felelősséget. Bár halkan teszem hozzá, eldönthetné a fővárosi Fidesz, hogy mivel van problémája, mert nyáron még azzal támadtak, hogy hagyom kiszáradni a budapesti parkokat. Most sokat locsolunk vagy hagyjuk kiszáradni? Kis ellentmondást érzek.

Van kalapja, nincs kalapja – (d)effektus….

Karácsony Gergely azt is hozzátette, miután az idei nyáron rendkívül súlyos aszály sújtotta az országot, muszáj alkalmazkodniuk a klímaválsághoz zöldmezős beruházásokkal, városrehabilitációs programmal, szárazságtűrőbb növényekkel, alternatív gyepgazdálkodással, méhlegelőkkel, “szivacsváros” koncepció alkalmazásával, mulcsozással, mezővédő erdősávokkal.

Tény, hogy ha ezt a hülye kérdést kicsit kapargatjuk, akkor nagyon súlyos országos problémával találjuk szembe magunkat. Napi szinten küzdünk olyan jogszabályokkal és eljárásrenddel, amelyek meggátolják, hogy helyben megtartsuk, hasznosítsuk a vizet. Magyarország gyakorlatilag az elmúlt 300 évben a mocsárlecsapolásra, a vizek gyors elvezetésére, a patakok csatornává alakítására, a víz azonnali elvezetésére rendezkedett be, jogszabályi környezete ezt tükrözi.

Kövesse cikkeinket a Google Hírek-en!