Karácsony Gergely főpolgármester a sztrájkoló kukások mellé állt – Álljunk ki közösen a városunkért, írta.

Ahogy megírtuk az FKF-nél reggel óta tart a kukások vad- sztrájkja. Délután Karácsony Gergely is megszólalt és a sztrájkolók mellé állt.

Elkezdődött …

A megélhetési válság, a szociális krízis megérkezett Budapestre. Bekövetkezett az, amiről hónapok óta beszélünk: Európa legmagasabb inflációja, az „olcsó orosz gáz” kormányzati hazugsága, a rezsiköltségek elszabadulása, az éveken át elherdált és ellopott adóforintok hiánya most megélhetési válságba sodorja az embereket, és súlyos működési gondot okoz Budapestnek.

Kezdi bejegyzését Karácsony Gergely, majd így folytatja:

A hulladékszállításban dolgozó munkatársaink egy része ma reggel sztrájkba lépett. Azért ma teszik ezt, mert sokuknak megérkezett az első megemelt rezsiszámlájuk. Az elszabadult infláció mellett az egekbe szökő rezsiköltségek súlyos megélhetési gondot okoznak. Az idei 15 százalékos béremelés és a mintegy 280 ezer forint, amit az hulladékkezelésben dolgozók átlagosan keresnek, nem fedezi a megnövekedett költségeiket. Az övékét sem, másokét sem. A főváros a hulladékszállításban a Kukaholdingnak nevezett állami cégszörny alvállalkozója, amely egyszerűen nem fizeti meg a budapestiek által befizetett szemétdíjat: az elmúlt 3 évben az állami Kukaholding 15 milliárd forintot nem adott vissza Budapestnek

“Álljunk ki közösen a városunkért!”

Én most szövetséget ajánlok –írja a főpolgármester- az dolgozóinknak: álljunk ki közösen azért, hogy az állami Kukaholding adja vissza Budapestnek, amivel tartozik, és akkor nem csak akarunk, de tudunk is az inflációtól és rezsiemeléstől sújtott dolgozóknak segíteni. A mégoly jogos bérigényekről a tárgyalóasztalnál kell megállapodást kötni, és ezeken a tárgyalásokon a Budapesti Közművek vezetői és a dolgozók képviselői mellett ott a helye az állami Kukaholdingnak is. Adós, fizess – ezt kell elvárnunk a kormánytól, közösen a dolgozók képviselőivel. A budapestiek érdeke az, hogy a hulladékszállításban ne legyen fennakadás, számunkra is ez az elsődleges. Amennyiben a tárgyalóasztalnál nem születik megoldás, úgy a jogszabályok által előírt módon a szemétszállítás felelősségét az állam veszi át a katasztrófavédelmen keresztül. Erre az előkészületeket megtettük. Ezzel együtt a következő napokban lehetnek fennakadások a szemétszállításban. A megértésen kívül egyet kérek a budapestiektől: álljunk ki közösen a városunkért! Álljunk ki közösen azért, hogy a kormányzati elvonások, a kormány által ki nem fizetett adósságok, az energiabeszerzésben tapasztalt hibák, az állam felelőtlensége ne sodorja megélhetési válságba a budapestieket, és ne taszíthassa a szakadék szélére a városunkat- fejeződik be a a bejegyzés.

A munkaadók és a kukások között a tárgyalás cikkünk írásakor is folyamatosan tart.

Friss!

 • Bruno Fernandes duplázott Uruguay ellen
  A portugál labdarúgó-válogatott 2–0-ra legyőzte az uruguayi csapatot a katari világbajnokság csoportkörének 2. fordulójában, a H jelű kvartettben, ezzel bejutott a legjobb 16 közé.
 • Belendült a konzultáció-számláló! – Varga Judit is mondott egy számot
  Az szinte állítható, hogy Orbán Viktornak elég lesz egy kisebb hátizsák, amiben Brüsszelbe szállítja a “Mondjunk nemet a szankciókra!” konzultációra beérkezett megerősítő válaszokat, hiszen az ebben a kategóriában csúcstartó 2017-es „Stop Soros” konzultációról 2,35 millió választ “vallottak be” hozomra.
 • Casemiro bombagóljával nyert Brazília
  A brazil válogatott Casemiro góljával 1–0-ra legyőzte a svájciakat a katari labdarúgó-világbajnokság csoportkörének 2. fordulójában, sikerével pedig bebiztosította a továbbjutását.
 • 5 online terjedő takarítási trend, amit jobb elfelejteni
  Így karácsony előtt minden háztartásban előkerül a takarítás a nem mindenkinek örömteli tennivaló. Ahogy közeledik a szenteste dátuma és sűrűsödnek az események, egyszer csak neki kell gyürkőzni és ekkor érdemes tudni, mit, milyen sorrendben és mivel kezdjünk hozzá. Ebben próbálnak segíteni az alábbi tanácsok.
 • Prostihálózat Mezőkövesd-Zürich-viszonylatban – Magyar letartóztatottak mind a két országban
  Svájci-magyar közös nyomozócsoport alakult a borsodi Mezőkövesdről Zürichbe szexuális munkára kivitt nők ügyében, az elkövetőket elfogják. A szoros kétoldalú nemzetközi bűnügyi együttműködésnek köszönhetően hazánkban és Svájcban egyszerre csaptak le a rendőrök a két nőre és a két férfire.