Karácsony Gergely: magyar építőipar = Mészáros Lőrinc, Mészáros Lőrinc és Társa és Mészáros Lőrinc és Fia

A Lánchíd felújítása már majdnem egy évtizede húzódik. Budapestnek önállóan nincs elegendő forrása a felújításra, a kormány pedig vonakodik plusz pénzt adni a Karácsony-féle városvezetésnek.

Ha ezek tudnak pályázni, akkor ezek tudnak pályázni, a Lánchidat fel kell újítani.

– jelentette ki a főpolgámester.

Az ügy legújabb fejleménye,

hogy tartalmi hibák miatt a Közbeszerzési Hatóság egy öt éve érvényes kormányrendelet miatt visszadobta a Lánchíd felújításáról szóló tendert. Karácsony szerint mindez csak néhány nap csúszást jelent a felújítás megkezdésénél, ugyanakkor kijelentette azt is, szerinte

nem volt baj a Lánchíd közbeszerzésével.

Mészáros itt, Mészáros ott….

Minderről az ATV Egyenes beszéd című műsorában beszélt, ahol a főpolgármester azt mondta:

“szerettük volna elérni, hogy a lehető legtöbb cég pályázzon (…), de nem tudunk mit csinálni, habár kardozhatnánk, hogy a kormányrendeletet a kormány értelmezze máshogy”.

De ezt nem teszik, ezzel pedig szűkül a kör, akik potenciálisan elvégezhetik ezt a feladatot.

„Aki ismeri a magyar építőipart, az pontosan tudja, hogy van a Mészáros Lőrinc, a Mészáros Lőrinc és Társa és a Mészáros Lőrinc és Fia. Nagyjából ez a magyar építőipar. Ezzel együtt is ezt a munkát el kell végezni. Ha ezek tudnak pályázni, akkor ezek tudnak pályázni, a Lánchidat fel kell újítani.”

A főpolgármester sajnálatát fejezte ki, hogy nem tudják a pályázók körét kibővíteni. A Lánchíd-anomáliáról itt olvashat részleteket.

szélhámos

2 hozzászólás

  • Avatar
    2020.08.05 - 20:36
    Közvetlen hivatkozás

    Azt is tudjuk, kinek a leánykori neve Mészároslőrinc. És azt is tudjuk, hogy az a kis gömböc egyszer csak szétdurran. Jó lenne megélni!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük