Karácsony Gergely megvétózza az atlétikai vb-t! Frissítve a kormány- és a Fidelitas reakciójával - Városi Kurír

Sorting by

×

Karácsony Gergely megvétózza az atlétikai vb-t! Frissítve a kormány- és a Fidelitas reakciójával

Döntöttem a Diákvárosról, az atlétikai vb-ről és a budapesti közlekedést segítő intézkedésekről is – vezette fel bejelentését Facebook-oldalán Karácsony Gergely.

Hirdetés

A főpolgármester videós bejelentkezésében elmondta:

a kormány a Fudan-törvénnyel nem tartotta be ígéretét a Diákvárossal kapcsolatban, ezért a tettek mezejére kell lépni.

Karácsony ezért azt javasolja, hogy

a fővárosi közgyűlés vonja vissza a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezéséhez szükséges hozzájárulását.

Karácsony szerint

a kormány számára fontosabbak a magánérdekek és a kínai érdek, mint az, hogy vidéki hallgatóknak legyen a fővárosban megfizethető lakhatásuk. A Diákváros ellehetetlenítése miatt szeptember elsején az atlétikai vb megrendezéséhez adott hozzájárulás visszavonásáról fog szavazni.

A kínai Fudan Egyetem kampusza részben azon a területen épülne, ahol a főváros 10 ezer diáknak szállást biztosító Diákváros kialakítását tervezte

A Fudan Egyetem kialakítására Magyarország részben Kínától fenne fel hitelt. A kormány előzetes becslései szerint 550 milliárd forintos beruházásból épül majd fel a kampusz, amit aztán alapítványi tulajdonba adnak úgy, hogy az egyetem fenntartását részben költségvetési forrásokból finanszíroznák.

Forrás

Baczó Norbert, a Fidelitas kommunikációért felelős alelnöke építőleg szólt hozzá a témához:

“Az a sok bölcs, aki most tapsol (gondolom ugyanezek, akik fujjoltak pl. a tűzijátékra, hogy drága), az tisztában van azzal, hogy a kedvenc lankadt főpolgármesterük ezzel

mekkora kárt okoz minden magyar embernek az előkészületekre költött összegek kukába dobásával?

  • Az megvan, hogy ennek mekkora szerepe lett volna a turizmus, a vendéglátás és a város szolgáltatói al talpraállásában?
  • Az megvan, hogy ez a kormány által finanszírozott budapesti közlekedési infrastruktúra fejlesztésekkel is járt volna?
  • Az megvan, hogy ebben volt zöld fejlesztés is?
  • Az megvan, hogy utána ez mind itt maradt volna minden budapestinek és minden magyar embernek?
  • Az megvan, hogy ez egy béna, csődpolgármester politika kaoálózása, amivel darabonként károsít meg minden magyar embert és minden budapesti adózót?

Ehhez ujjongtok? Ehhez tapsoltok? Belegondoltatok csak egy pillanatig is vagy csak a teljes köd van?…”

Lattmann Tamás alkotmányjogász válasza a fenti érvelésekkel szemben:

“mekkora kárt okoz minden magyar embernek az előkészületekre költött összegek kukába dobásával?” – Bocsánat, de ez az érvelés a maffiózó érvelése, amikor a boltos megtagadná a védelmi pénz további kifizetését…”

 Reagált a Miniszterelnökség Karácsony kilátásba helyezett vétójára: “Komolytalan”, figyelemelterelés

Komolytalan, figyelemelterelés a fővárosi dugókról, a közlekedési káoszról

– ezt válaszolta az atv.hu-nak a Miniszterelnökségi Sajtóiroda arra, hogy Karácsony Gergely vétót kér a Fővárosi Közgyűléstől a ’23-as atlétikai vb-re.

“Karácsony Gergely nyilatkozata komolytalan, főpolgármester úr egyértelműen a fővárosban uralkodó dugókról és a közlekedési káoszról akarja elterelni a figyelmet”

– ezt a választ küldte az atv.hu kérdésére a Miniszterelnökségi Sajtóiroda arra reagálva, hogy Karácsony Gergely ma reggeli bejelentésére a 2023-atlétikai vb megvétózásáról.

 

karácsony

Hirdetés
átver

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.