Karácsony Gergely: pénzért árulják el a sajtószabadságot

Az 1848-as 12 pont nem szólás- hanem sajtószabadságot követel. Azóta kicsit visszaléptünk, ahogy az Karácsony Gergely posztjából is kiderül.

Pontosan

„Sajtószabadságnak nevezik azt az állapotot, amikor a sajtó munkatársai maguktól, csupán saját szakértelmükre, tapasztalatukra és véleményükre hagyatkozva, külső befolyásoktól, fenyegetésektől és törvényi korlátoktól mentesen döntik el, hogy az általuk szerkesztett sajtótermékekben milyen tartalom jelenik meg. (WIKIPÉDIA)”

A szólásszabadsággal viszont ami a fenti lehetőség legfontosabb kritériuma: élni kell, visszaélni azonban tilos, hiszen ne feledjük, a sajtószabadság csak az igaz szóra terjedhet ki, és ez az, aminek a lakájmédia és a mögöttük állók híján vannak.

Lusta, vagy erkölcstelen

Sokszor szinte lehetetlen eldönteni, hogy a leírt hazugság egy megtévesztett újságíró, vagy egy erkölcstelen, megfizetett szolga műve-e. A végeredmény szempontjából mindegy persze, hogy mi az ok, hiszen az első esetben lustasággal, a másodikban erkölcstelenséggel állunk szemben, de a végeredmény ugyanaz a fake news.

„A kampány kezdete óta folyamatosan jelennek meg rólam, munkámról, Zuglóról a hazugságok. A kormánypárt rám uszította teljes médiagépezetét, nyomomban vannak mindenhol és írják rendületlenül hazugságaikat.

Újságírásnak nevezik a bértollnokságot, közszolgálatiságnak a kormánypárt szolgálatát. Pénzért árulják el a sajtószabadságot, a szakma becsületét, saját becsületüket. Ahogy megfogadtam, minden egyes hazugságért elégtételt veszek. Követeltük a helyreigazításokat, elindítottuk a pereket, minden eszközzel igyekszünk megfékezni a hazugságra épülő médiagépezetet, melyet a központból irányítanak. ?

Az elégtételt azonban nem a perek megnyerése jelenti majd számomra, hanem az, hogy október 13-án a hazugság felett győzni fogunk, és kiszabadítjuk Budapestet a Fidesz fogságából! ✊”

Ne feledjük azt sem, amit Rab László, az egykori Népszabadság egykori munkatársa a napokban így fogalmazott meg:

„A szólásszabadságnál, talán csak egy dolog a fontosabb: a szólás utáni szabadság!”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük