Karácsony Gergely: üzentek a kormány legfelsőbb köreiből, mondjam meg, mit kérek azért, hogy ne induljak - Városi Kurír

Sorting by

×

Karácsony Gergely: üzentek a kormány legfelsőbb köreiből, mondjam meg, mit kérek azért, hogy ne induljak

Körülbelül egy hónapja, amikor éppen küzdöttünk a Szabolcs utcai hajléktalan kórházért, azért, hogy a legkiszolgáltatottabbaknak ne kelljen utcára menniük, üzenetet kaptam: mit kérek azért, hogy ne induljak el? – árulta el Karácsony Gergely közösségi oldalán.

Hirdetés

Hogy mit válaszolt?

„Volt olyan megkeresés nem is olyan régen, hogy üzentek a kormány legfelsőbb köreiből: mondjam meg, mit kérek azért, hogy ne induljak”

– nyilatkozta a Telexnek Karácsony Gergely, és hozzátette, hogy azt kérte a kormánytól, hogy

„ne legyenek ilyen gonoszak”.

Szerinte ezt nem tudták teljesíteni.

Miért indult?

A jelenlegi főpolgármester kifejtette, hogy miért döntött úgy, hogy elindul az előválasztáson. Úgy fogalmazott, hogy vagy az Orbán-kormány bukik meg vagy az önkormányzatiság:

„Biztos vagyok abban, hogy ha 2022-ben marad az Orbán-rezsim, akkor a magyar önkormányzatiság abban az értelemben meg fog szűnni, hogy ugyan lesznek még polgármesterek, de a díszpolgári címek adományozásán túl semmiről sem fognak tudni érdemben dönteni.”

Az szintén szóba került, hogy Karácsonyt hogy érinti a kormányoldali reakció az indulására:

„Nem vagyok hülye, pontosan tudtam, hogy milyen szarcunami jön, és ezzel nincs gondom, jöjjön csak, fel vagyok készülve. Sőt, azt kell, hogy mondjam, nevetek rajta. Mert egyszerűen a Fidesz már túl van azon a fázison, hogy racionálisan tudjon viselkedni.”

Karácsony nem kérte ki Gyurcsány Ferenc véleményét az indulásáról,

és a DK elnökének a szerepéről azt mondta, hogy

„ő kijelölte magának az utat, nem kíván szerepet vállalni a következő kormányban, mással akar foglalkozni.”

Akkor és most….

„Ott azért az esélytelenek nyugalmával indultunk neki, most viszont az esélyesek nyugtalanságával kell felkészülnünk mindenre mondta Karácsony a 2018-as árnyékkormányról”

Kapcsolódó

 

karácsony

Hirdetés
átver

2 hozzászólás

 • 2021.05.25 - 11:13
  Közvetlen hivatkozás

  Természetesen várható volt, hogy Karácsony karaktergyilkolászása megkezdődik hamarosan. Persze más dolgo tudni róla, és megint más elviselni ezt a kíméletlen aljas bandát. Csak kívánni tudom, hogy Gergő képes legyen ép lélekkel, nagyobb sérülések nélkül elviselni O1G és banditái hadviselését.

  Válasz
 • 2021.05.25 - 11:33
  Közvetlen hivatkozás

  Amit tudtak, bevetettek KG ellen a főpolgi választáskor, mégis nyert. Próbálnak arra rájátszani, hogy “elárulta” Budapestet, a fővárosi választóit, de ez nem igaz. A hatalom gúzsba kötötte őt is, és az ellenzéki polgikat is, és mivel van esélye a nyerésre, harcba száll. Ez egy win-win szituáció: ha nyer, miniszterelnökként gondoskodhat az önkormányzatiság helyreállításáról, ha veszít, de másik ellenzéki nyer, Budapest akkor sem jár rosszul, és ő marad polgi. Ha viszont az ellenzék veszít, akkor úgyis mindegy, mert mind a pokolra kerülünk. Azért szeretném tudni, mi lenne, ha a 133-ak megszavazzák az elidegenítést, és a polgik nem írják alá, amíg teljes kártérítést nem kapnak a 30 illetve 10 % fölötti részért. Pereskedni nem lesz sok értelme, ha OV marad, mert mire Brüsszelig jutnánk, már nem lesz EU vagy mi nem leszünk a részei, amennyiben ez Kínán, Putyinon és OV-n múlik.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.