Karácsony Gergely főpolgármester rövid Facebook-posztban jelentette be, hogy meneszti a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. vezérigazgatóját, Nagy László Albertet:

Holnapi hatállyal kezdeményeztem az FKF vezérigazgatójának felmentését.

Karácsony korábban már jelezte,

hogy elfogadhatatlannak tartja a közterület-fenntartó teljesítményét a decemberi első – és annyira azért nem súlyos – havazásban:

- Hirdetés -

Nem vagyok elégedett azzal, amit az FKF nyújtott hétfőn, megértem sokak felháborodását, elfogadhatatlanul sok kellemetlenséget okozott a havazás. A szűk keresztmetszet a munkaerőhiány, nem sikerült elég embert leigazolni, ezt súlyosbítja az elavult géppark. De a kibúvóknak ilyenkor nincs helyük, tudom, az ügy kezelésében elégtelent kapott a cég, ennek lesz következménye.

Nem csak a havazás áll Nagy László Albert menesztésének hátterében

Karácsony ugyanis azt a hírt linkelte be bejelentése alá, mely szerint az FKF a Karácsony által meghirdetett szerződéskötési moratórium ellenére, közvetlenül az új közgyűlés alakuló ülése előtt aláírt egy két évre szóló, másfél milliárd forint értékű szerződést egy, a Mészáros Csoporthoz tartozó céggel

„a cég hulladékhasznosító művének négy kazánjához tartozó füstgáztisztító berendezésekben keletkező pernye és füstgáztisztító maradékanyag elszállítására“.

Főváros Főpolgármesteri Hivatal Közleménye szerint:

“Karácsony Gergely főpolgármester december 5-i hatállyal felmentette a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. vezérigazgatóját, Nagy László Albertet. A döntést a főpolgármesteri szerződéskötési moratórium megszegése indokolja.

Budapest új vezetése és az FKF Zrt. nemrég megalakult felügyelőbizottsága a cég megkezdett átvilágítása során értesült arról, hogy az FKF Zrt. az önkormányzati választások után – a főpolgármester által meghirdetett szerződéskötési moratórium ellenére – két évre szóló, a korábbi évek hasonló szerződéseinél nagyobb összegű, másfél milliárd forint értékű – szerződést kötött egy, a Mészáros-család érdekeltségébe tartozó céggel.

A döntés után az FKF vezetését, a céget érintő átalakulási folyamat lezárultáig, az új felügyelőbizottsági elnök, Mártha Imre szoros felügyelete mellett, a cég eddigi vezető jogtanácsosa veszi át.”

megoszt

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét