Az MSZP, a Párbeszéd, a DK és a Momentum vezetői megállapodtak abban, hogy az őszi önkormányzati választási kampány idejére egy közös politikai testületet és közös operatív kampánystábot hoznak létre.


Megkezdődik Budapest visszafoglalása

Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján jelezte: korábban azt mondta, az előválasztás lezárulta után mindössze tizenkét órára van szükség ahhoz, hogy az ellenzéki pártok közötti viszonyokat „kiegyenesítsék”, a bizalmi problémákat megoldják, és közös kampánycsapattal vágjanak neki az önkormányzati választásnak, Budapest „visszafoglalásának”.

A Párbeszéd társelnöke a részleteket ismertetve azt mondta, hogy a politikai testületben mindegyik csatlakozó párt vezető politikusokkal képviselteti magát és közösen alakítják ki a stratégiát. A közös operatív kampánystábot a pártok erőforrásaira és aktivistáira építve hozzák létre – tette hozzá. Magyarázatként azt mondta, hogy a pénz, a hatalom és a média a Fidesz oldalán áll, ezt csak azzal tudják kompenzálni, ha aktivistákkal lepik el a fővárost.

Karácsony Gergely közölte, remélik, hogy hamarosan tovább bővül az együttműködők köre, mert szükségük van a Jobbikra és az LMP-re is. Kérdésre válaszolva azt mondta, a felmérések szerint ő tudja a legjobban mozgósítani az ellenzéki szavazókat és neki van a legtöbb esélye Tarlós István főpolgármesterrel szemben.

Még mindig nem tudni, ki volt a titokzatos telefonáló

Nemmel válaszolt arra a kérdésre, hogy kiderült-e már, ki volt az a stábtagja, aki azzal hívogatta a választókat, hogy Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke is őt támogatja az előválasztáson.

Megkérdezték tőle, kinek üzent, amikor szerdán, az előválasztási eredmény tudatában azt mondta, hogy „nincs több politikai szarkavarás”. Karácsony Gergely azt felelte, hogy a jobboldali, kormánypárti sajtónak.

A DK-tól azt várják a budapestiek, hogy betartsa a megállapodást, és a pártoknak is ez a közös érdekük – jelentette ki egy újabb felvetésre reagálva.

(Forrás: MTI)

Gyurcsány Ferenc: a budapestiek fantasztikusak voltak! – Véget ért az előválasztás….

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét