Karácsony: lesznek még visszalépések a fontos körzetekben

Az ellenzéki pártok vezetői felelős politikusok, még 90 százalék az esélye annak, hogy kedden és szerdán, a fontos körzetekben érdemi bejelentések lesznek a visszaléptetésekről – mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában Karácsony Gergely.

Karácsony Gergely megismételte a műsorban, amit az Indexnek is mondott, hogy nem venne részt olyan kormányban, amit Vona Gábor vezet, és nem vezetne olyan kormányt, amely támaszkodna a Jobbik frakciójára.

Azzal indokolta az érvelést, hogy az ellenzéknek nem csupán leváltania kell a kormányt, hanem meg kell valósítania azt a programot, amiért a támogatást megkapták a választóktól. Nem kamu miniszterelnök jelölt vagyok, hanem igazi – nyomatékosította Karácsony Gergely, majd hozzátette: van programja és vannak hozzá nevek is, akik elkötelezettek a megvalósításért. Másnak nincs ilyen részletes programja és nem nevezték meg azokat, akikkel megvalósítanák az elképzeléseket- vélekedett.

Annak a dilemmának a feloldására, hogy se Vonával, se a Jobbikkal nem tudna együttműködni, azt vetette fel: korlátozott mandátumú szakértői kormányt el tud képzelni. Elsősorban azért, mert úgy látja: minden jobb, mintha marad a Fidesz, mert a kormánypártok mérgezik a lelkeket, egymás ellen hergelik a társadalom tagjait. A korlátozott mandátum arra elég lehet, hogy lebontsák azokat a kerítéseket, amelyek a demokratikus működés útjában állnak.

(Forrás: atv.hu)

Kapcsolódó:

Karácsony: arra kell szavazni, aki tényleges változást akar

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük