Karácsony: miért nem sorolják név szerint, kinek akarnak kiváltságokat a többség kárára? - Városi Kurír

Sorting by

×

Karácsony: miért nem sorolják név szerint, kinek akarnak kiváltságokat a többség kárára?

Szerintem igazán kár a sunnyogásért, nyugodtan írjanak egy törvényt arról, hogy a Fidesz zsoldjában álló bértollnokoknak, meg az általuk kijelölt kiváltságosoknak az adófizetők biztosítsanak méltó lakhatást, lehetőleg ingyen, lehetőleg a legdrágább városrészekben, lehetőleg jó nagy lakásokban. Úgy is ez a szándék, nem? Akkor ez lenne a tiszta beszéd, nem? – kérdezi Karácsony Gergely és lássuk be, teljes joggal.

Hirdetés

“Hogy nem sül le a bőr a képükről…”

Mint arról több tételben beszámoltunk, Böröcz László nevére kiszignálva a kormány a bérlakások eladását vette tervbe, amit szerdán tárgyal az országgyűlés. De… némi változtatással. Az eredeti elképzelés szerint az egész országra kiterjedt volna a készülő törvény, majd, hogy eladják jó hírnek, amit a kormány a zemberek véleményének hatására átgondolt, korlátozták Budapest frekventált körzeteire: a Várra, és az Andrássy út környékére.

Karácsony Gergely reakciója

“A lakástörvény módosítása körüli méltatlan színjátékban minden benne van, amit ma Magyarország kormányáról, annak szándékairól és kormányzóképességéről tudni kell. Hogy nem sül le a bőr a képükről…

Adott ugyebár a szándék, csak a szokásos: a saját klienseik, a kiváltságos kevesek gazdagodásának biztosítása a többség kárára. Már megint az 1 százalék a 99 százalékkal szemben.

Először bűnös úton fillérekért bérbe adtak a bértollnoknak,

néhány miniszternek és még pár kiváltságosnak nagy értékű lakásokat a város legértékesebb területein. Majd jöttek az ellenzéki önkormányzatok, meg akarták szüntetni ezeket a kiváltságokat, erre kitalálták, hogyan lehet bagóért a kiváltságosok tulajdonába adni ezeket az ingatlanokat. Ehhez törvényt akartak módosítani, ám a módosítást olyan szakértelemmel sikerült elkészíteni, hogy azzal felélesztették volna a lakásmaffiát, kidobták volna a kukába a teljes önkormányzati bérlakás-szektort, sok ezer nehezebb sorsú ember elérhető árú lakhatását.

Ez már pár fideszes polgármesternek is sok volt, néhányan szót is emeltek ellene. Erre tegnap éjjel új módosítás jött: csak Budapest azon városrészeire vonatkozik az állam elővásárlási joga, ahol éppen ezek a kiváltságosok laknak.”

“Szerintem igazán kár a sunnyogásért,

nyugodtan írjanak egy törvényt arról, hogy a Fidesz zsoldjában álló bértollnokoknak, meg az általuk kijelölt kiváltságosoknak az adófizetők biztosítsanak méltó lakhatást, lehetőleg ingyen, lehetőleg a legdrágább városrészekben, lehetőleg jó nagy lakásokban. Úgy is ez a szándék, nem?

Akkor ez lenne a tiszta beszéd, nem? Miért nem sorolják név szerint, kinek akarnak kiváltságokat a többség kárára? Legyenek bátrak, írják bele a törvénybe, hogy mindenki lássa: az állam a magánérdekeket szolgálja ki a közjó szolgálata helyett.

Ha netán azt hinnék, hogy ezt megtehetik, ha netán azt gondolják, ezt megúszhatják, most szólok: tévednek.”

 

karácsony

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Karácsony: miért nem sorolják név szerint, kinek akarnak kiváltságokat a többség kárára?

  • 2021.05.26 - 14:41
    Közvetlen hivatkozás

    Ebből láthatja a fidesz-birka is, hogy miről is szól ez a dolog. A fidesz-bandának olyannyira megvastagodott az a bizonyos bőr, hogy a rinocéroszé csak könnyű fátyol hozzá képest. Ezeknek minden ráfér a pofájukra. Hogy néznek ezek tükörbe?

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.