Gőgös Zoltán: a jelenlegi vidékpolitika falurombolás

Az MSZP és a Párbeszéd szövetségi programjának különösen fontos eleme a kistelepülések erősítése, amihez önkormányzatbarát közigazgatást kell kiépíteni – mondta a két párt közös kormányfő-jelöltje sajtótájékoztatón kedden, Győrben.

Szociális demokrácia

Karácsony Gerely kifejtette, hogy meg kell erősíteni a helyi közösségeket a földbirtok-pályázatoknál, támogatni kell a helyi gazdaságot a kisvállalkozások fejlesztésével, valamint erősíteni kell a helyi közösségeket a jó minőségű közszolgáltatásokkal.

Ehhez a helyi termőföldeket vissza kell adni, másfajta adórendszert kell bevezetni, és olyan vállalkozásfejlesztési politikára van szükség, amely megerősíti a helyi kis- és közepes vállalkozásokat – mondta a politikus.

A szövetség szociális demokrácia programjával nemcsak megvédi az embereket a piaci kiszolgáltatottságtól, hanem erősíti a helyi közösségek gazdasági és politikai eredményeit – hangsúlyozta, majd hozzátette, hogy az önkormányzatiságon keresztül a helyi közösségeket védi, hogy legyen, akitől számon lehet kérni, ha valami nem jó irányba megy.

Az elmúlt 21 év legnagyobb gazembersége

Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese azt mondta, hogy a jelenlegi vidékpolitika falurombolás, mert a helyben megtermelt javak jelentős része nem marad helyben, noha azoknak épp a helyi embereket kellene szolgálniuk.

Az elmúlt 21 év legnagyobb gazembersége volt, amikor a Fidesz az állami kézben lévő termőföldeket spekulánsoknak adta el. Ezeket 3-4 ezer érdekeltség szerezte meg, s most az aktív vidékfejlesztésből hiányzik a magyar termőföld-vagyon legjava.

A szociális demokrácia program legnagyobb nyertesei a kistelepülésen élők lesznek – mondta.

A politikus igazságtalannak nevezte azokat a sajtóhíreket, hogy a kormány egyik tervezete szerint az ötezer lélekszám alatti településeken 2019-től nem lesznek választások, megszűnnek ezeken a településeken az önálló önkormányzatok. „Most tagadják, de amit eddig tagadtak, azt megcsinálták” – hangsúlyozta.

A kistelepüléseken a polgármester nem egy személy, hanem poszt,intézmény

Greguss András, az MSZP-Párbeszéd helyi képviselőjelöltje azt mondta, hogy a kistelepüléseken a helyi testületeken keresztül folytatnak tevékenységet az emberek, az összes ügyes-bajos dolgukkal a polgármesterhez, vagy a képviselőkhöz fordulnak. Úgy véli, hogy a polgármester nem egy személy, hanem egy poszt, egy intézmény, a saját települése érdekében tevékenykedik.

Arra a kérdésre, amely szerint 2015-ben a déli határon lévő kerítés szükségtelenségéről, múlt héten pedig annak szükségességéről nyilatkozott Karácsony Gergely, a miniszterelnök-jelölt azt válaszolta, hogy a kerítés marad, ez az MSZP, a Párbeszéd és a saját álláspontja is. „Azt a gonosz rendszert szeretnénk lebontani, amit Orbán-rendszernek hívnak, a kerítés pedig marad” – jelentette ki.

(Forrás: MTI)

Egy hozzászólás itt: “Gőgös Zoltán: a jelenlegi vidékpolitika falurombolás

  • 2018.02.06 - 16:42
    Közvetlen hivatkozás

    PUSZTULJ ORSÓSVIKI!! Büdös tolvaj, geci, hazug gyilkos !!! Magyarország rákos óca !!!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük