Budapesti hétköznapokKiemelt hírek

Karácsony: Palkovics hazudik, nincs dokumentum, amit alá lehetne írni!

Karácsony: Palkovics hazudik, nincs dokumentum, amit alá lehetne írni!

Miközben a kormány közmilliárdokat nyom “fontatlan” dolgokba, aközben Orbán elvakult győzni akarása és sértett büszkesége okán szivatja Karácsony Gergelyt és a fővárost és mindazt a 2 millió embert, aki a fővárosban lakik, dolgozik, ügyet intéz. Teszi mindezt a “nekem a magyar emberek a legfontosabbak” lejárt lemeze mantrázása közben.

„….a kormány bliccel”

Közös sajtótájékoztatót tartott Karácsony Gergely főpolgármester és öt ellenzéki politikus a miniszterelnök hivatalánál a Várban, melynek keretében egy nagyméretű pótdíjelismervényt próbáltak kézbesíteni a kormány illetékesének, mivel „a kormány bliccel”, mert nem utalja a fővárosnak a budapesti tömegközlekedés finanszírozásának rá eső, 12 milliárdos forintos részét. Korábban volt is valami hasonló finanszírozási arány, ám az elmúlt években a kormányzati támogatás lecsökkent 12 milliárd forintra, tette hozzá.

„De ez se érkezett meg, hiába költségvetési törvény, hiába miniszterelnöki ígéretek, még a támogatási szerződés tervezetét se küldték el”

– jelentette ki a főpolgármester

A Telex beszámolója szerint a főpolgármester a helyszínen újságíróknak elmondta, hogy

az általános európai finanszírozási gyakorlat szerint a közösségi közlekedési cégek működési költségeit egyharmad-egyharmad-egyharmad arányban állja a kormány, az adott nagyváros és az utazóközönség.

Palkovics László miniszternek arra a közleményére, miszerint Karácsony aláírása hiányzik ahhoz, hogy a BKV megkapja a 12 milliárdot az államtól, a főpolgármester azt reagálta: Palkovics hazudik, nincs dokumentum se, amit alá lehetne írni.

A főváros nem tudja összekaparni a hiányzó 12 milliárdot,

ezért követelik, hogy a kormány adja oda ezt a pénzt. Addig

amíg nem történik meg, a BKK járatain be fogják mondani, hogy a kormány bliccel, és ha még mindig nem jön a pénz, a főpolgármester nem tartja kizártnak, hogy korlátozzák a közösségi közlekedést valamilyen módon.

Az akciót követően az ITM reagált:

“Karácsony Gergely rossz helyre ment, jutalékot a Városházán osztanak. A kormány azonnal kifizeti a 12 milliárd forintot, amint a főváros aláírja az agglomerációs együttműködési megállapodásokat”.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Azt nem részletezték a közleményben, hogy mi köze az agglomerációs együttműködési megállapodásoknak az éves tömegközlekedési támogatáshoz.​

Karácsony: Palkovics hazudik, nincs dokumentum, amit alá lehetne írni!

Comments (1)

  1. Lázár Balázsné Láncz Anna Ancsa

    A kormány ne szórakozzon a Budapestiekkel . Azonnal adja oda nekik a közlekedéshez szükséges pénzt . Ha van egy csöpp kis eszünk , akkor jövőre már ilyen gondunk nem lesz .

Szólj hozzá!