Karácsony szerint Orbán már pakol -"Senki ne bízzon abban, hogy nem maradnak utána nyomok" - Városi Kurír

Sorting by

×

Karácsony szerint Orbán már pakol -“Senki ne bízzon abban, hogy nem maradnak utána nyomok”

A kormányfőjelöltté előlépett budapesti főpolgármester, Karácsony Gergely szinte naponta küld egyre erősebb tartalmú és hangvételű üzeneteket az Orbán-kormánynak, amik azonban elsősorban a saját követőiben és az őt támadókban vetnek komoly hullámokat. Karácsony ma sem hagyta téma nélkül egyik csoportot sem.

Hirdetés

A közérdek helyett a saját magánérdekeiket érvényesítik

Szinte minden nap újabb hír jelenik meg, ami azt igazolja, hogy a Fidesz és az Orbán-kormány bukásra készül, ezért már elkezdtek pakolni. Ennek a pakolásnak a lényege, hogy a közpénzből magánvagyont csinálnak, a közérdek helyett a saját magánérdekeiket érvényesítik. Ebbe a sorba illik a magánalapítványokba kiszervezett hatalmas közvagyon, és nyugodtan idesorolhatjuk a magyar autópályák privatizációjának bűnös tervét is. Most azonban úgy látszik, a pakolással együtt a takarítás is elkezdődhetett. A nyomok eltüntetése. Nehéz máshogy látni az adóhatóság elnökének leváltását és az új NAV-elnök személyének kiválasztását – írja mai bejegyzésében a főpolgármester.

Az a Vágujhelyi Ferenc lett az adóhatóság elnöke,

aki az elmúlt évek talán legpontosabban feltárt korrupciós ügyének egyik kulcsszereplője volt, tegyük hozzá, a miniszterelnök vejének testvérével közösen. Amerikai hatóságok tárták fel, hogy magyar állami szervek, köztük a NAV, súlyosan túlárazva, előre lezsírozott közbeszerzésekkel vásároltak Microsoft-szoftvereket. A dokumentumok kormányzati szereplőknek kifizetett kenőpénzekről is szólnak. Ennek az szoftverbeszerzésnek akkori informatikai elnökhelyettesként Vágujhelyi Ferenc, informatikai főosztályvezetőként pedig Tiborcz István testvére volt a kulcsfigurája. Vágujhelyinek akkor mennie is kellett a NAV-ból, ahova most elnökként térhet vissza.

Mi Vágújhelyi igazi feladata?

Az elmúlt napokban ráadásul több jelzés is érkezett hozzám, hogy a NAV új elnöknek konkrét, a kormány és a Fidesz számára kényes ügyek leállítása és kitakarítása lehet az egyik feladata. A történelem úgy látszik, ismétli önmagát: mindannyian emlékezhetünk az első Orbán-kormány idején Simicska Lajos akkori adóhatósági elnökhöz kötődő hosszú bájtok éjszakájára.

A hozzám érkező jelzések komolynak tűnnek, de a hitelességüket most nem tudjuk ellenőrizni

A jövő évi kormányváltás után igen. Már most szólok, hogy bárki, akinek a fejében megfordul, hogy az adóhatóság informatikai rendszerében turkáljon, aki netán ilyen megbízást ad, és aki netán ilyennek a végrehajtásában részt vesz, az bűncselekményt követ el. Mindenki, aki adóvizsgálatot vagy költségvetési csalással kapcsolatos büntetőeljárást állít le, vagy kísérletet tesz, ugyancsak bűncselekményt követ el.

Senki ne bízzon abban, hogy nem maradnak utána nyomok. Maradnak, és aki részt vesz ezekben, az bíróság előtt fog felelni a tettéért.

Mert vissza fogjuk venni az országunkat az 1 százaléknyi kiváltságostól, a bűnös módon szerzett vagyonukat pedig arra fogjuk fordítani, amire szolgál: a 99 százalék többség által elszenvedett károk jóvátételére.

Kapcsolódó

 

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Karácsony szerint Orbán már pakol -“Senki ne bízzon abban, hogy nem maradnak utána nyomok”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.