Lattmann Tamás: az ún. ellenzék a hatalom csicskásainak füttyére maga rúg ki valakit, na olyat még nem láttunk

Próbaideje alatt megszűnt a munkaviszonya Békés Gáspárnak, a főpolgármesteri hivatal környezetügyi szakértőjének, aki a Magyar Ateista Társaság blogján 2018-ban amellett érvelt, hogy ne lehessen megkeresztelni a gyermekeket, mert az „jogi szempontól illegitim”. Véleménye miatt a Kereszténydemokrata Néppárt is felszólalt a hétvégén, Békés eltávolítását követelve.

A hírt a Városháza sajtóirodája először nem kommentálta, majd megerősítette

Legyen tiltva a keresztelés, mert azt az üzenetet hordozza mind a szülőknek, mind a társadalomnak, és közvetve más szülőknek, hogy a gyerekre nem vonatkozik az alkotmány, az alaptörvény. Azaz ők alacsonyabb rendű állampolgárok. Hiszen el lehet dönteni helyettük, hogy milyen vallásban vannak megkeresztelve, vagy beletéve

– fogalmazott Békés Gáspár a Klubrádió Reggeli gyors című műsor 2018. június 5-i adásában.

Egy másik írásában annak a véleményének is hangot adott, hogy a Don-kanyarban elesett magyar katonák nem voltak hősök, továbbá hozzá köthető a Magyarország jobban mémesít Facebook-oldalon megjelent poszt is, ami azt a kérdést teszi fel:

„Hogy fog Varga Judit beköltözni a balatoni házába, ha addigra börtönben lesz?”

Békés Gáspár a Magyar Nemzetnek azt nyilatkozta, hogy magánszemélyként nem kötelessége magyaráznia a kép megosztását, és a mém művészeti alkotásként értelmezendő.

A Karácsony Gergely vezette Főpolgármesteri Hivatal

a Magyar Nemzet érdeklődésére közölte, elhatárolódik köztisztviselőjétől. Azt írták, hogy a „nevezett személy 2020 decembere óta a városháza klímafőosztályának munkatársa”,

hivatkozott magánvéleményével sem a főpolgármester, sem a városvezetés semmilyen formában nem azonosul, nevezett magánvéleménye semmilyen formában nem tükrözi a hivatal és a városvezetés álláspontját.

Arra is kitértek, hogy Békés Gáspárra köztisztviselőként is szigorúbb szabályok vonatkoznak, magánvéleményét és köztisztviselői munkáját elválasztani kötelezettség. Közleményükben azt is hozzátették: e kötelezettségre nevezettet a hivatal vezetése figyelmezteti.

Semjénék azonnal közleményt adtak ki:

A KDNP tiltakozása eredményre vezetett. A kereszténydemokraták üdvözlik Karácsony Gergely döntését, hogy kirakta hivatalából a keresztényeket gyalázó “szakértőjét”.

Lattmann Tamás egészen másként vélekedik

“Ha ez igaz, akkor ebben az országban sokkal-sokkal nagyobb baj van, mint valaha gondoltam volna.

Mert az, hogy a hatalom gátlás nélkül “rámegy” emberekre, olyat láttunk, látunk, megéltem én is. Hogy megpróbálják ellehetetleníteni, olyat láttunk, látunk, megéltem én is. Hogy kirúgatják a csicskásaikkal, olyat láttunk, látunk, megéltem én is. Hogy az ún. ellenzék semmilyen módon nem áll ki mellette, olyat láttunk, látunk, megéltem én is.

De hogy az ún. ellenzék a hatalom csicskásainak füttyére maga rúg ki valakit, na olyat még nem láttunk.

Ja persze, próbaidő…

Komolyan, ez mennyivel gerincesebb, mint konkrétan törvényt írni arról, hogy valakit hogy kéne kirúgni/kinevezni?

Ez mennyivel jobb, mint az a hatalom, ami ellen (állítólag) küzdeni akar az ún. ellenzék?”

Lajsz

Egy hozzászólás itt: “Lattmann Tamás: az ún. ellenzék a hatalom csicskásainak füttyére maga rúg ki valakit, na olyat még nem láttunk

  • 2021.02.03 - 14:10
    Közvetlen hivatkozás

    Na, az is hülye, aki Karácsonyékhoz megy dolgozni…
    Egyetlen szóval sem gyalázta a kereszténységet, a keresztényeket, legföljebb a semjénzsoltok háborodtak föl, vezényszóra.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük