Karácsonyi ajándék az SZFE tanári kárának keménymagjától a kuratóriumnak

Az Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) 22 oktatója lépett vissza attól, hogy a következő tanévben osztályt indítson az intézményben. Az érintettek erről kedden közleményben tájékoztatták az MTI-t.

Előrelépés nem történt!

A tájékoztatás szerint december 20-ig, a felvi.hu megnyitásáig kellett volna tárgyalásokat kezdenie az alapítói jogokkal rendelkező Innovációs és Technológiai Minisztériumnak (ITM) az egyetem oktatói karát teljes jogúan képviselő Minőségmenedzsment Tanáccsal, a HÖK-kel és fenntartóval a szenátus jogkörének visszaállításáról, a rektori pályázat kiírásáról. Ez volt az SZFE érintett tanárainak a feltétele, hogy új osztályokat indítsanak a következő tanévben.
Mint írják, december 20-ig, a határidő lejártáig előrelépés nem történt ebben az ügyben. Az SZFE érintett oktatói nem kaptak választ sem az osztályindításokkal kapcsolatos állásfoglalásukra, sem a Palkovics László miniszternek küldött levelükre.

<<FRISS HÍREINK!>>

Impozáns névsor

A visszalépő oktatók között van mások mellett Bodó Viktor, Gigor Attila, Rácz Attila, Szamosi Zsófia, Mátyássy Áron, Lemhényi Réka és Enyedi Ildikó.
A visszalépők a „jelenlegi vezetéssel nem látjuk szakmailag elfogadhatónak és biztosítottnak az oktatás feltételeit”. Úgy vélik, az egyetemi autonómia hiányában nem tudják megfelelően képviselni a hallgatók jogait és érdekeit. „Egyáltalán nem látjuk biztosítottnak a tanulás és az oktatás szabadságát” – írják.
A közlemény szerint az SZFE Színházművészeti Intézete, Film- és Médiaintézete, valamint Elméleti és Művészetközvetítő Intézetének tanári kara novemberben határozta meg a 2021/22-es tanévben induló képzéseket és akkor kérte fel az érintett oktatókat az induló képzések egy részének szakmai vezetés

Minden a botrányos SZFE ügyről

SZFE

2 thoughts on “Karácsonyi ajándék az SZFE tanári kárának keménymagjától a kuratóriumnak

  • Gratulálok orbánnak! Ezt is sikerült tönkrevágni. A tanári kar tagjainak van gerincük, hogy ezt meg merték lépni. Ők olyan nevek, hogy remélhetőleg nem maradnak munka nélkül. Az ukrán ember meg majd összekukázik valahonnan ZS kategóriás tanárokat, oktatókat, mert azoknak a szintjét, akik most felálltak,nem tudja pótolni a kövér lény. Vajon ezt akarták? Már nem emlékszem, ki mondta, hogy amihez orbán hozzányúl, az sz@rrá változik. Ez valószínűleg igaz, lásd az SZFE-t,vagy az ország egészét tekintve is.

  • Szia Csipetke, – en (is) szoktam mondani, hogy o egy anti-Midas (annak minden arannya valt a kezeben, orbannak meg minden szarra, BARMIHEZ nyul! Megint csak a magyar kultura veszit azzal, hogy orban most valoban valami ocska tanari kart fog hirtelen osszerantani valahonnan, de a legtobbet az a tehetseges nemzedek, akik ezeknek a tanaroknak a kivalo szintu oktatasatol esik el. Ez a dagadt ukran belathatna vegre, hogy ez a falat tul nagy neki, de a szinten dagadt fonokenek is : a fiatalok nem fogjak elturni maguk folott az ocska oktatokat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük