Karácsonyi garázdálkodás, családon belüli erőszak

A rendőrök előállították azt az aszalói garázda férfit, aki egy vitát követően betörte a felesége autójának ablakait. Egy aszalói férfi és felesége között vita alakult ki  az otthonukban 2020. december 24-én éjfél körül.

Az asszony faképnél hagyta a férfit

A veszekedés hevében a nő az autójába ült és elhajtott. A férj egy másik gépkocsival utána ment, majd a biztonságos közlekedés szabályait megszegve – a település határában, a 3-as számú főúton – megállásra kényszerítette a feleségét.

A férfi ezek után a felesége járművéhez ment és egy golfütővel betörte annak ablakait.

A cselekményt a mentőszolgálat egy arra járó mentőegysége észlelte, akik értesítették a rendőröket.

A járőrök előállították a gyanúsítottat, majd garázdaság, illetve közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak vele szemben büntetőeljárást.

<<FRISS HÍREK>>

Hogyan lehet garázdaságot elkövetni?

A Büntető Törvénykönyv 339.§ szerint az felel garázdaságért, aki kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít. Fontos elem, hogy ez másokban megbotránkozást, vagy riadalmat keltsen. Ekkor még csak vétségként jelenik meg a cselekmény. Ám ezt sem szabad könnyelműen kezelni, hiszen két év szabadságvesztés lehet belőle. A törvény felsorol olyan tényezőket, amik a büntetést növelhetik. Ha valaki ezt a kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást

  • csoportosan,
  • a köznyugalmat súlyosan megzavarva,
  • fegyveresen,
  • felfegyverkezve vagy
  • nyilvános rendezvényen követi el, már három év börtönre is ítélhető.

(Forrás: Szép ügyvédi iroda)

garázda

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest