Napról napra közelebb kerülünk a karácsonyhoz, és ezzel egyenesarányban, egyre pontosabbak az időjárás előrejelzések is. Most az alábbi a legvalószínűbb prognózis.

Nem vár ránk szép az idő

Vasárnap eleinte még nem lesz számottevő eső, majd délnyugat felől újból megvastagszik a felhőzet, beborul az ég, és egyre többfelé kell számítani ismét kiadós esőre, legkésőbb az északi tájakon. Északon, északkeleten délelőtt még a napsütés lesz jellemző. Délután, este, nyugaton viharossá fokozódik az északira forduló, de másutt is megerősödik az északkeleti szél.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

vasárnap reggel +3 – +10,

vasárnap délután északnyugaton +8, délkeleten +15,

hétfő reggel +6 fok körül alakul.

A folytatásban

– Hétfőn erős, többfelé viharos északnyugati széllökések mellett borult, már hűvösebb időre készülhetünk, elszórtan kisebb, keleten még tartósabb esővel.

– Szenteste napjára, keddre is még szeles, de a nyugati és középső országrészben már napos időjárás körvonalazódik. A Tiszántúl felett még várhatóan marad a sok felhő és kisebb eső is eshet napközben. Este mérséklődni kezd a légmozgás, illetve keleten megszűnik az eső.

– Karácsony 1. és 2. napján, változóan felhős időre készülhetünk, átmeneti napos időszakokkal. Futó záporeső bárhol előfordulhat, de jelentős csapadék nem hullik. Többfelé fúj élénk, erős északnyugati szél. Még az ilyenkor megszokotthoz képest enyhe marad az idő, de a szeles időszakokban hűvösebbnek érezzük a levegőt.

– A Karácsonyt követő napokban tovább csökken a hőmérséklet (kivéve szombaton), és marad a változékony időjárás.

Közlekedés meteorológia

Vasárnap is főként délutántól a kiadós esők fokozzák a balesetek kockázatát. A féktávolság akár tíz-harminc méterrel is megnőhet. Az ünnep előtti utolsó nagy bevásárlási rohamok miatt fokozott forgalom, közlekedési dugók is várhatóak.

Forrás: EUMET

Becso

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét