Karácsonyi lendületben a gyűlöletkampány 

A Fidesz így karácsonyt is tájt rátesz egy-két lapáttal az gyűlöletkeltésre, az uszításra. A keresztényi szeretet jegyében most Soros Györgyöt pécézték ki, pontosabban a Nyílt Társadalom Alapítvány Pécsen és Debrecenben tervezett irodái váltották ki a hatalom kérlelhetetlen dühét. Debrecen gyűlölködésben is jól  teljesít

Debrecen is kiállítja nyalka verbunkját Soros ellen

Megvan az új ellenség, lehet ismét sorosozni, lehet a médiában tovább hergelni az Orbán által egyébként is megvezetett magyar embereket.

Pécs után a debreceni fideszes nagyágyúk is kirántják  bugylibicskájukat. A talajt még a hét végén a párt helyi nagyot mondó emberének Pósán Lászlónak a közleménye készítette elő:

“Sajtóértesülésekből tudjuk, hogy a milliárdos spekuláns Debrecenben is aktivizálta a „civiljeit”. 500 ezer dollárt, azaz több mint 130 millió forintot adott az Alternatív Közösségek Egyesületének, hogy az álcivil szervezeteken, többek közt a NATÍV-on keresztül politikai nyomást gyakoroljon a debreceni közéletre. ”  /…../ “Bizonyára Soros úgy ítéli meg, hogy a debreceni ellenzék nem kellően aktív, ezért a szervezetein keresztül átvette az irányítást.”

Az őrület azonban folytatódik. Orbán helyi hűbéresei hétfőn sajtótájékoztatót tartanak,  “Nincs szükség Debrecenben Soros-szervezetekre” címmel.

A civishír portál információi szerint igazi nagyágyúkat vet be a PÁRT. Igencsak tele lehet a gatya, ha csatasorba állítják  Debrecen  országgyűlési képviselőit:Kósa Lajost, Pósán Lászlót és Tasó Lászlótis Egyik okosabb, mint a másik, hárman együtt pedig csodákra is képesek. Hozzájuk csatlakozik a politika szennyében, mind inkább megmártózó -megválasztásakor még emberarcúnak mondott–Papp László polgármester.

Debrecen elöljárói teszik amit tartójuk elvár tőlük

A szándék egyértelmű: az emberek nevében az urak elmondják, hogy Debrecen nem kér Sorosból. Információm szerint kedden – ugyan más napirenddel –rendkívüli ülést tart a városi közgyűlés. Valószínűleg a testülettel – Pécshez hasonlóan -Soros – ellenes kiáltványt fogadtatnak el. Kétségünk ne legyen: felvágott farokkal és minden egyébbel teszi a szavazógépezet azt, amit a tartójuk elvár tőlük. Boldog karácsonyt kívánnak egy, hosszú évek, 1998 óta a társadalom perifériáján élőkért dolgozó civil szervezetnek.

Káposznyák István, az egyik helyi civil szervezet ismert aktivistája a közösségi oldalán így fogadta a hírt:

“Akkor elmondom mire nincs szüksége Debrecennek. 2015-ben negyven adag ételt főztünk a helyi hajléktalanoknak. Az idén kéthetente száz adag ételt főzünk civilként – nem állami támogatásból, hanem saját forrásból és adományból- az arra rászorulóknak. A református egyház helyi szervezetével a mai napon közösen háromszáz adag ételt készítettünk a rászorulóknak és elfogyott. Tehát Debrecennek és az országnak azokra az emberekre nincs szüksége, akik a környezetükben élő emberek helyzetének javításáért dolgozók ellen uszítanak, azzal a mocskos céllal, hogy addig is eltereljék a növekvő szegénységről, nyomorról, a korrupt rendszerről, az igazságtalanságokról és sok más égető problémáról a figyelmet!

Lássunk át a hazugságokon! “

Karácsony gyülölet
Pécsen szombat este tüntettek a civilek mellett (fotó: Cseri László)

Ahogy arról a Városi Kurír is beszámolt, a szabadpécs oldal szerint  Pécsett ismert emberek vállalták igencsak kritikus mondandójukat a történtekkel kapcsolatban. Később más neves, pécsi vagy Pécshez kötődő személyek köztük Závada Pál író és Parti Nagy Lajos költő, adtak ki, a pécsi fideszes vezető politikusoknak keményen odaszóló, és a döntés visszavonását követelő nyilatkozatot.

Debrecen eddig szinte minden békát lenyelt, amit a Fidesz tálalt a számára. Évekig épülhetett zűrös viszonyok közepette a kettes villamos, nyolc éve áll befejezetlenül a Latinovits Színház, omladozik a Zenede. De kész a stadion, ugyan néző alig lézeng benne. Néhány tucat egyetemi embert leszámítva, Putyin díszpolgári címe sem érte el a helyi értelmiség ingerküszöbét.

Kiszámíthatatlan, amennyiben a közgyűlés teszi azt, amire számítani lehet, miképpen reagálnak, Kossuth Lajos által egykor a szabadság őrvárosának mondott Debrecen mai lakói.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük