Sorting by

×

Vezessük be karácsonykor a nemzeti “a kajasharing rendszerét”! – próbáljuk a jövőt ne elcseszni!

Azt nem akarom megmondani, hogy mit csinálj, hogyan töltsd a karácsonyt. Megmondják majd azok, akik miközben téged korlátoznak, a műsorokban maszk nélkül parádéznak, meg a Cecília.

A helyzet az az, hogy valahogy ezt a karácsonyt is túl kellene élnünk, mégpedig úgy, hogy jövőre is legyen kikkel ünnepelni!

-kezdte Facebook-bejegyzését Dr. Kunetz Zsombor.

Miután ostoba és rossz járványkezelési szabályokat hozott a kormány, így megint mi kényszerülünk a józanságunkkal saját magunkat és szeretteinek megvédeni.

  • Orbán Viktor több ezer embert ígéretével ellentétben NEM gyógyított meg.
  • A bevásárlóközpontokban nem csökkentette a tömeget,
  • az iskolákban nem rendelte el az órai kötelező maszkviselést,
  • a munkahelyeken, ahol ez lehetséges nem rendelte el a home office bevezetését. Igaz a parkolás még most is ingyenes.

A kormány hanyag és felelőtlen járványkezelése miatt csak rajtunk múlik, hogy a jövő évet nem a temetőkben kezdjük-e

Azt ígértem nem mondom meg, hogy mit csinálj, hogyan tervezd a Karácsonyt, de leírom, hogy mi hogyan tervezzük.

  • Hétfőn a napot a család PCR teszttel kezdi. Igen, az mind igaz, hogy ez azt fogja megmutatni, hogy akkor éppen abban az időpontban van-e annyi vírus a szervezetünkben, amennyit a teszt detektalni tud, és az is igaz, hogy a tünetek megjelenéshez, valamint a vírus kimutathatóságához a fertőzés pillanatától számított több napra is szükség lehet, (átlagosan 5), de ez is sokkal több, mint a semmi. Sőt, az enyhe tünetes, vagy tünetmentes hordozókat ki is szűri azonnal.
  • Ettől a naptól kezdve már nem megyünk nagyobb rizikót jelentő helyekre, nem tömegközlekedünk, amit még lehet, és szükséges azt online vesszük meg.
  • Az ünnepeket alatt nagyobb rokonlátogatásokat nem tervezünk, de a szülőkkel fogunk találkozni. Maszkban, mindenki maszkban, az idősebbek, akiket védeni kívánunk pedig, az erre az alkalomra vásárolt FFP2-es maszkban lesznek.
  • Nem lesz ottevés, lesz viszont oda-, és elvivős halászlé, bevezetjük a kajasharing rendszerét.

Mi így tervezzük, biztosan nem tökéletes, de talán élhető

Tudom persze azt is, hogy miután a kormány az adófizetők pénzéből nem tette lehetővé az adófizetők számára az ingyenes PCR tesztet, ezért ennek kivitelezése sokak számára álom lehet. Ebben az esetben a maszkos ünnepet elengedhetetlenek tartom, ottevés nélkül. De persze mindenkinek megmarad az a választása is, hogy nem elmenni, nem szétszórni a bevásárlások közben összeszedett vírusokat. Csak rajtunk múlik, hogy mi lesz a jövő, ha lehet próbáljuk ne elcseszni!

csillagjegy

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.