Karácsonykor született sztárok

December a szeretet és az ajándékozás hónapja, ám vannak akik szerencséjükre, szerencsétlenségükre a Megváltó vélt születése napján jöttek a világra. Akad ilyen nem  egy a sztárok között is. 

Páratlan szexualitás, kéjvágy és termékenység

Ezeket a tulajdonságokat emeli ki a mitológia a Bak jegy (december 22 – január 20) szülötteiről. Jellemzőik még, hogy komolyak és céltudatosak. S mi jellemzi a december 24-én született embereket? Nos, leginkább az optimizmus és a kapcsolataikat jellemző hűség. De nem jelent számukra gondot egy új helyzethez vagy körülményhez alkalmazkodni sem, alapos gondolkodásuknak és érzékenységüknek köszönhetően. S akkor nézzünk néhány híres karácsonyi  szülinapost!

Sisi Sisi (1837 -1898) az utolsó magyar  királynő, az Erzsébet híd a névadója, Wittelsbach Erzsébet, aki sajnos nem érte meg a századfordulót. Nem véletlen tehát, hogy Ilyenkor karácsony tájékán  a Romy Schneider (†43) főszereplésével készült Sisi-filmeket is  elő, elő kerülnek.

HughesHoward Hughes (1905-1976) igazán színes életet élt: amerikai filmproducer, filmrendező, mérnök, pilóta volt egy személyben. Apjától jól jövedelmező szerszámgépgyárat örökölt, mely biztos hátteret nyújtott költséges filmes és repülő-gépipari vállalkozásaihoz. Háborús-, és westernfilmek leforgatása mellett, két híres repülőmodellnek is a tervezője volt és több repülési világrekordot is felállított.

avaAva Gardner (1922-1990), az egzotikus szépségű amerikai színésznő, kora egyik legnagyobb sztárja volt. Egy dohányültetvényen nőtt fel, szüleinek hét gyereke közül, ő volt a legkisebb. Sógorának fényképész-stúdiója volt, s kitette a kirakatba a lány fotóját, melyre felfigyelt egy színházi szakember. Ő javasolta, hogy küldjenek pár képet Ava-ról az MGM-nek. A gyönyörű és tehetséges nő számos filmben játszott, Oscar-díjra is jelölték (a “Mogambo” című filmjéért), de a díjat végül Audrey Hepburn lopta el orra elől (1953), a „Római vakáció”-ban nyújtott alakításáért. Ava harmadik, leghosszabb és legviharosabb házasságát a többszörös Grammy-, és Oscar-díjas aranytorkú Frankie Boy-jal,vagyis a színészként is világhírű Frank Sinatra-val élte.

A folytatásban a Casablanca magyar rendezőjétől, a latin szeretőig.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük