Karakas Hedvig és Pupp Réka is bronzérmet szerzett Izraelben - Városi Kurír

Sorting by

×

Karakas Hedvig és Pupp Réka is bronzérmet szerzett Izraelben

Magyar szempontból remekül indult a cselgáncsozók tel-avivi Grand Slam-viadala, melynek első versenynapján Karakas Hedvig és Pupp Réka is bronzérmet nyert.

Hirdetés

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a 2020-ban Európa-bajnok, az 57 kilogrammos súlycsoportban szereplő Karakas Hedvig  az olasz Veronica Toniolo könnyed legyőzésével nyitott, az elődöntőbe jutásért viszont szoros küzdelem végén, a ráadásban vazaarival alulmaradt a georgiaiak 21 éves junior világbajnokával, Eteri Lipartelianival szemben.

A vereség nem jelentette a 30 éves dzsúdós versenyének a végét, a vigaszágra került, ott pedig sikerült javítania a szlovén Kaja Kajzer legyőzésével. Ezt követően a harmadik helyért a kétszeres Eb-ezüstérmes német Theresa Stoll következett Karakas számára, aki a 4 perces mérkőzésidő utolsó pillanataiban dobott ippont riválisán és megszerezte a bronzérmet.

A spanyol Ana Perez Box és Pupp Réka (kékben). Fotó: Sabau Gabriela

Az 52 kilogrammosok között szereplő, Karakashoz hasonlóan olimpiai kvótás helyen álló Pupp Réka remekül kezdte a viadalt, a kazah Nurszulu Jeralijevát, majd a spanyol Ana Perez Boxot is ipponnal győzte le. A negyeddöntőt azonban ő sem tudta sikerrel venni, mivel a brit Chelsie Giles jobbnak bizonyult nála. A vigaszágon viszont ő is javított, az orosz Aleszja Kuznyecovát simán verte, a helyosztón pedig a spanyol Estrella Lopez Sheriffet is legyőzte, miután 40 másodperccel a vége előtt gyönyörű ippont dobott rajta.

Hirdetés

52 KG (31 induló)
1. Chelsie Giles (brit)
2. Gili Cohen (izraeli)
3. PUPP RÉKA (Atomerőmű SE)
3. Majlinda Kelmendi (koszovói)
5. Charline Van Snick (belga)
5. Estrella Lopez Sheriff (spanyol)
7. Astride Gneto (francia)
7. Aleszja Kuznyecova (orosz)

57 KG (27 induló)
1. Timna Nelson Levy (izraeli)
2. Sarah Leonie Cysique (francia)
3. KARAKAS HEDVIG (BHSE)
3. Eteri Liparteliani (grúz)
5. Theresa Stoll (német)
5. Julia Kowalczyk (lengyel)
7. Kaja Kajzer (szlovén)
7. Wilsa Gomes (portugál)

(MTI)

Karakas

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.