Kardos G. György már húsz éve elment – de köztünk van

“A szeretet tette otthonossá Kardosnak a világot. Szerették Borban, Bejrútban, Palesztinában, Győrben, Bártfán, Rómában, Várnában, és persze Pesten mindenütt, rádiónál, tévénél, bábszínházban, operettben, filmgyárban, az Élet és Irodalomnál, a Kurírnál és végül persze itt is, a Népszabadságnál” – írta barátjáról, mesteréről, az “Avraham Bogatír hét napja” szerzőjeként legnagyobb regényíróink közé berobbant Kardos G. Györgyről Bächer Iván.

2013 óta sajnos már Iván sincs köztünk, de rajongói, olvasói, barátai, tisztelői nagyon is aktívak.

A Bächer Ivánnak szeretettel Facebook-oldalon minden hétvégén jönnek a gyakran nagyon is aktuális Bächer-írások. Úgy, ahogyan a – azóta szintén elhalálozott – Népszabadság olvasói megszerették és várták.

És ahogyan Bächer Iván utolsó pillanatáig szent kötelességének tartotta KGGY emlékének életben tartását, írói nagyságának felmutatását, Iván halála után iis vannak folytatók. Kardos G. György szelleme is itt maradt köztünk.

2018. május 10-én emlékeztünk Kardos G. György kilencvenharmadik születésnapjára. A legfrissebb hétvégi bejegyzés erről szól:

A Városi Kurír műhelyének tagjai pedig örömmel csatlakoznak, hiszen a mi újságírói eszmélésünknek is legfontosabb műhelyei voltak a Kurír és a Népszabadság.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük