“A szeretet tette otthonossá Kardosnak a világot. Szerették Borban, Bejrútban, Palesztinában, Győrben, Bártfán, Rómában, Várnában, és persze Pesten mindenütt, rádiónál, tévénél, bábszínházban, operettben, filmgyárban, az Élet és Irodalomnál, a Kurírnál és végül persze itt is, a Népszabadságnál” – írta barátjáról, mesteréről, az “Avraham Bogatír hét napja” szerzőjeként legnagyobb regényíróink közé berobbant Kardos G. Györgyről Bächer Iván.

[mnky_ads id=”10551″]

- Hirdetés -

2013 óta sajnos már Iván sincs köztünk, de rajongói, olvasói, barátai, tisztelői nagyon is aktívak.

A Bächer Ivánnak szeretettel Facebook-oldalon minden hétvégén jönnek a gyakran nagyon is aktuális Bächer-írások. Úgy, ahogyan a – azóta szintén elhalálozott – Népszabadság olvasói megszerették és várták.

[mnky_ads id=”10552″]

És ahogyan Bächer Iván utolsó pillanatáig szent kötelességének tartotta KGGY emlékének életben tartását, írói nagyságának felmutatását, Iván halála után iis vannak folytatók. Kardos G. György szelleme is itt maradt köztünk.

2018. május 10-én emlékeztünk Kardos G. György kilencvenharmadik születésnapjára. A legfrissebb hétvégi bejegyzés erről szól:

Kardos G. György kilencvenharmadik születésnapjára.Május 10-én Bächer Iván minden évben Kardos G. Györgyre, mesterére,…

Gepostet von Bächer Ivánnak szeretettel am Sonntag, 13. Mai 2018

A Városi Kurír műhelyének tagjai pedig örömmel csatlakoznak, hiszen a mi újságírói eszmélésünknek is legfontosabb műhelyei voltak a Kurír és a Népszabadság.

[mnky_ads id=”4674″][mnky_ads id=”4666″]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét