Karmelitából Karmelitába – Hiába no, az Orbán-megszokás!

A hétvégén beharangozott Orbán-féle kormányülés hétfőn kezdetét vette a Karmelitában. Jól olvassa, a Karmelitában, mert ebből nem csak a budapesti várban áll egy, hanem Sopronban is van belőle. Igaz, az szállodaként funkcionál és Sopronbánfalvi Kolostor Hotel és Étterem névre hallgat. Itt múlatja 3 napig az időt a kormány-krém.

„A csend szállodája” – jellemzik magukat

A névhez illően a kihelyezett kormányülés nem sajtónyilvános, sőt Havasi Bertalan bejelentése szerint a nap végén sem tervezik tájékoztatni a közszolgák Önöket, hogy mit hánytak-vetettek meg, kizárólag a csütörtöki kormányinfón kaphat a nép előre megírt információ-morzsákat. de vissza a helyszínhez:

„Mintha csak egy felhőn lebegne – patinás kőszobrokkal szegélyezett kőlépcsőjével horgonyozva a valóság talaján – magasodik Sopron peremén, a néhai falu, Sopronbánfalva fölé a Pálos Kolostor. A Kolostor, amely az erdőbe simulva áll itt, már jó 500 éve, szürkének tűnő, belső szépségeit szemérmesen magába záró falaival nem csak szemlélője, de elszenvedője is volt a magyar történelem vérzivataros századainak….”

-olvasható a honlapon, úgyhogy megnyugodhat a nép-szűgy, nem zavarja majd semmi az „elmélyülést”.

A szobákról annyit árulnak el, hogy

Az egykori szerzetesi cellákból utánozhatatlan hangulatú, szállodai színvonalú lakóhelyiségek jöttek létre. Nincs két egyforma szoba, a méret, a fürdő, az elrendezés, a kilátás és a berendezés minden lakóhelyiséget sajátos egyediséggel ruház fel.

20 szoba várja a vendégeket, mindegyik saját fürdővel rendelkezik és lifttel megközelíthető. A pihenést kényelmes, egyedi tervezésű, puritán bútorok segítik, amelyek minősége és nemes megjelenése ugyanakkor kivételes eleganciát sugároz. A szobák tájolásuktól függően a kolostor melletti erdőre, a kolostor saját zárt parkjára, Sopronbánfalva kertvárosra, illetve az épület belső udvarára tekintenek.

Többségük átalakított eredeti szerzetesi, kis részük hasonló atmoszférájú, újonnan kialakított szoba.

A kulináris élvezetről sem feledkezik meg a vendéglátóhely:

Az szobaárakkal kapcsolatban

a booking.com-on találtunk információt: 60.000.- forint egy átlag 2 ágyas szoba/nap. Közösségi oldalukról kiderül, a dolog friss és ropogós, hiszen

„Újranyit a Sopronbánfalvi Kolostor Hotel és Étterem 2023. január 27-től, péntektől a kulináris élvezetek széles választékával várja újra vendégeit a Sopronbánfalvi Kolostor Hotel és Étterem….”

Nem először „kormányülnek” Sopronban.