Előszeretettel használják a Fidesz-politikusok az óvodát helyszínnek, jelen esetben Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter tartott sajtájt egy XVII. kerületi intézményben. Arról az MTI nem osztott meg információt, hogy a gyerekek szüleit megkérdezték-e, hogy hozzájárulnak csemetéjük biodíszlet szerepéhez.

“… értékorientált ismeretanyag…”

Kásler Miklós azt mondta,

az óvoda küldetése, hogy a gyermekek alapvető készségeit fejlessze. Érzelem- és értékorientált ismeretanyag megszerzése a cél

Itt álljunk meg egy szóra! Milyen érték mentén orientál az ismeretanyag, amit a minisztere kívánatosnak tart a 3-6 éves gyerekek fejébe töltetni? Ki dönti el, hogy mi érték és mi haszontalan tudnivaló?

azt szeretné, ha

a gyermekek a nemzeti identitás és a klasszikus értékek elemeivel, valamint az egészséges élet alapvető követelményeivel találkoznának.

Kibújt a fidesz-szög a zsákból! Az érték, ami klasszikus és megfelel Kásler felfogásának életről, morálról, identitásról.

Minden rendben: fogat mosnak, mozognak…

Felidézte, hogy a meglátogatott csoportok megismerkedtek a fogmosás fontosságával, és folyamatosan mozogtak. Ez azért fontos, mert kedvezőtlen, hogy a magyar óvodások jelentős része, 25-30 százaléka túlsúlyos – hangsúlyozta.

Kásler Miklós gyereke és unokái sosem kaptak ízelítőt a hazai közoktatásból

A tárcavezető felidézte, hogy 2015. szeptember 1-je óta már hároméves kortól kötelező óvodába járni. Míg 2010-ben a hároméves gyermekek 74,1 százaléka nyert óvodai elhelyezést, arányuk a 2017/2018-as nevelési évben 84 százalékra nőtt.

Kásler miniszter néhány kiragadott megnyilvánulása, ami alapján eldönthető, hogy osztja-e életfelfogását és akarja-e, hogy gyermekének ő adjon útravalót az élethez:

Kásler szerint Európa sírva könyörög a magyar gyermekgyógyászati ellátórendszer receptjéért

Állatvédők már vannak, most embervédők is kerestetnek! – Kásler nyugodtan fordul éjjel a másik oldalára

A Balog-pótló Kásler Miklós: a halálos betegségeknek jó 70-80%-át a Tízparancsolat megtartásával el lehet kerülni

És, hogy mi mindet kellett ebéd előtt végighallgatniuk a gyerekeknek?

  • Az óvodai férőhelyek száma 9200-zal nőtt 2010 óta.
  • Emelkedett az óvodapedagógusok száma: 1200-zal többen foglalkoznak a gyermekekkel, mint hét éve. Az ő bérük 2010-2017 között átlagosan 50 százalékkal nőtt, és ez a tendencia a jövőben is folytatódik – sorolta Kásler Miklós.
  • A kormány döntése alapján a következő években száz új óvoda épül, legalább nyolcvanat pedig felújítanak.
  • A magyar óvodák alapfeladata az egészséges életmódra nevelés, az érzelmi, erkölcsi, anyanyelvi, értelmi fejlesztés. A 2018. szeptember 1-jétől hatályos, módosított alapprogramban még hangsúlyosabb szerepet kap egyebek mellett a nemzeti identitástudat, a keresztény kulturális értékek, a hazaszeretet kialakítása, valamint az egészséges életmód.
  • A verselés kiegészül a népmesék, a népi hagyományokat felelevenítő rigmusok elemeivel.
  • 2014-2018 között csaknem 7,8 milliárd forintot biztosított óvodafejlesztési projektekre és a gyermekétkeztetési feltételek javítására.
  • Tavaly elkezdődött a katolikus egyház országos óvoda- és iskolafejlesztési programja, amelynek keretében nagyjából száz új óvodát hoznak létre, csaknem nyolcvanat pedig felújítanak. A kabinet a programra 75 milliárd forintos támogatást biztosít.
  • A települési önkormányzatok a 2019-es költségvetési törvény alapján mintegy 150 milliárdot kapnak az óvodapedagógusok és az ő munkájukat közvetlenül segítők bértámogatására.
  • Az óvodák működtetési támogatása 23 milliárdról 27 milliárdra – 81 700 forint/főről 97 400 forint/főre – emelkedik az idén – olvasható a sajtóanyagban.

Mindezek után a dadusok megterítettek és az ovisok az ebéd elfogyasztása után megérdemelt délutáni alvásuk alatt végre álmodhattak fidesztelen ovis napokat maguknak.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét