Kásler a kórházvezetőknek: “Közületek való vagyok!” – kint vannak vele a vízből!

Részletes tájékoztatást kaptak a kórházigazgatók – kezdte az EMMI közleményét, melyben megnyugtatni igyekezett mindenkit, hogy összetrombitálták az intézményvezetőket, akiket Kásler miniszter a “Közületek való vagyok!” sokat eláruló bővített mondattal üdvözölt.

Jó, és…?

Az emberi erőforrások minisztere elmondta, – folytatódik a közlemény – hogy eddig csak egyedi esetek vannak Magyarországon, és ahhoz, hogy

itthon a járványt megelőzzük, a szigorú eljárásrendet kell követnie mindenkinek!

Hangsúlyozta, hogy az egészségügyi intézetben szükséges rend és fegyelem betartását minden esetben fokozottabb figyelemmel kell kísérni és betartatni. Az eljárásrendről részletesen tájékoztatta a főigazgatókat, hogy mit kell tenni a koronavírus gyanús esetekkel és mit kell tenni a koronavírussal diagnosztizált betegekkel. A Dél-pesti Centrumkórház Szent László Kórház látja el jelenleg a betegeket és őrzi a karanténban lévőket.

Ha a kórház kapacitásai kimerülnének, akkor más kórházak nyújtanak karantént a betegeknek.

Az enyhe lefolyású betegség a leggyakoribb,

de a betegeknél légzési nehézségek is kialakulhatnak, ekkor asszisztált lélegeztetésre, respirátorok, súlyosabb esetekben ECMO alkalmazására van szükség. Ezek a berendezések mind-mind kellő számban rendelkezésre állnak az országban.

Az egészségügyi eljárásrend körültekintően kiterjed arra is, ha csoportossá, tömegessé válna a fertőzöttek száma,

ezért a karantén bővítésének lehetőségére előkészítik a Kútvölgyi tömböt. A Szent László Kórház betegeket ellátó kapacitásainak beteltével, ha a terápia valamelyik formája válik szükségessé, akkor a Szent László Kórház mellett a Korányi Intézet intenzív osztálya áll fogadóképes állapotban. Ismertetése szerint a Korányiban elmaradó tüdőműtéteket az Országos Onkológiai Intézet (OOI) fogja elvégezni. Az OOI-ban erre

a kritikus időszakra – egy-két hónapról van szó – a tüdőtranszplantációkat szüneteltetik.

Vidéken 28+1 infektológiai osztály áll készenlétben szükség esetén

Ha egyes súlyosabb esetekben gyógyszeres kezelésre lesz szükség, abban az esetben

a rendelkezésre álló és a klinikai vizsgálatok fázisában lévő készítményeket alkalmazzák.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük