„Kásler alkalmatlan, és alkalmatlan az EMMI névre hallgató szörnyszülött is" - véli a PDSZ - Városi Kurír

Sorting by

×

„Kásler alkalmatlan, és alkalmatlan az EMMI névre hallgató szörnyszülött is” – véli a PDSZ

Kásler miniszter nagyokat nevetgélt március 16-án a parlamentben. Az oktatásban dolgozókról volt szó, ez csempészett leereszkedő mosolyt az oktatás gazdájának arcára – írta a nedolgozzingyen.hu – n a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ).

Hirdetés

Kásler, a politikus

Történt, hogy Kásler Miklós kérdést kapott az országgyűlésben. Csányi Tamás és Lukács László György képviselők kérdéseit előbbi vezette elő. Négy konkrét dologra kellett volna válaszolnia a miniszternek – ezekre:

 • Mennyibe került a Kréta rendszer, mennyibe kerül az adófizetőnek a fenntartása?
 • Beoltják-e a digitális munkarend során azokat a tanárokat, akik ezt igénylik?
 • Kompenzálják-e saját eszközeik beszerzéséért, megemelkedett költségeikért a pedagógusokat a szakszervezetek által javasolt 100 ezer forinttal?
 • Az otthon maradó szülőket segítik-e pótszabadsággal az online oktatás ideje alatt?

Szerinted?

Arra kérik az olvasót, hogy az alábbi válaszból hámozza ki Kásler válaszát:

„Képviselő úr kérdései az oktatási rendszerre vonatkoznak, a járvánnyal összefüggésbe tette fel a kérdéseit. Azt tudom erre mondani, hogy akkor, amikor erre szükség volt, az egész rendszer egyetlen egy hétvége alatt átállt a digitális oktatási módra. Ez a magyar pedagógusi karnak rendkívüli teljesítménye volt. Képviselő urat már egyszer kisegítettem egy összeállítással, azokra a kérdéseire, ami nem fért bele két percbe, ezt meg tudom ismételni.

Rendelkezésre áll az internetelérhetőség, az európai átlag felett. A szélessávú lehetőségek ugyanígy rendelkezésre állnak. A magyar pedagógusok több mint 60 %-a úgy értékeli, hogy ezt a rendszert megfelelően tudja használni. A digitális tartalmakat az ország kifejlesztette, a felhasználásuknak a mértéke jelentősen megnőtt, elérhetőek a tankönyvek, elérhetőek a jegyzetek, elérhetők a példatárak, elérhetőek a magyar kultúrának a kincsei, több mint kilencven film, és lehetne folytatni a felsorolást.

A tanárok ugyanúgy megkapják az oltást, mint minden más magyar állampolgár életkoruknak és egészségügyi állapotuknak megfelelően. Az eddigi oltások során számosan megkapták az oltást, mindig annak a ritmusnak megfelelően, amiben azt az egész társadalom megkapta, úgy ahogy miniszterelnök úr nagyon szemléletesen levezette a feltételeit. Én asziszem, hogy minden kérdésre válaszoltam, kollégája mindig azzal szokta kezdeni, hogy hiányol hogy nem vagyok itt eleget, most én hiányolom őt.”

Kásler miniszter fenti monológjából a PDSZ olvasatában egyetlen válasz derült ki:

a kormánynak esze ágában sincs előbb beoltani a pedagógusokat.

Emlékeztettek: jelenleg több ezer intézményben működik gyerekfelügyelet, viszont meglátásuk szerint a munkát végzők egészsége nem érdekli a kormányt.

„Az ezeket működtető kollégák magukra, immunrendszerükre – és Kásler miniszter ars poeticája alapján – a tízparancsolatra vannak utalva a vírussal szembeni védekezésben”

Hozzátették:

„Kásler alkalmatlan. És alkalmatlan az EMMI névre hallgató szörnyszülött is, ami nem csak az egészségügy és az oktatás érdekeinek hathatós képviseletére képtelen a kormányon belül, de ezen rendszerek legalapvetőbb működési feltételeinek biztosítását sem képes megszervezni. Alkalmatlanok azok is, akik e szörnyszülöttet etetik, akik hazugságait nap mint nap hajtogatják. Az EMMI-t szüntessék meg! Független oktatási minisztériumot!”

A teljes cikket ide kattintva olvashatja!

 

kásler
illusztráció: V.K.
Hirdetés
átver

2 hozzászólás

 • 2021.03.19 - 12:51
  Közvetlen hivatkozás

  Szét lehet nézni a kormányban,igazából nem lehet tudni,hogy orbán milyen “értékek” mentén kukázta össze ezt a bagázst.Közülük is kirívó Kásler.Ez az ember már csak arra jó,hogy otthon elmolyoljon az unokáival,és el nem tudom képzelni,hogy mit keres még a posztján.Orvosnak lehet,hogy valamikor jó volt,de mára már csak egy rettenetesen belassult vénember lett belőle,akiből hiányzik az önérzet,mert ha lenne neki,már rég lemondott volna. A jogkörei korlátozva vannak,és igazából az EMMI egy óriási kupleráj,bár valaki figyelmeztetett,hogy a kuplerájban a madam rendet tart,és fegyelmet.Nos,ez itt nincs. Kásler az egészségügyben is tudott csinálni óriási káoszt,kezdve a 36 ezer ágy felesleges kiürítésével. De hogy egy emberben kicsi kis önérzet se legyen,hogy egy másik miniszter felügyelje minden döntését,aki szintén nem ért az egészségügyhöz. Sajnos orbánra nem jellemző,hogy beismerje a tévedését Káslerrel kapcsolatban.Pedig az alkalmatlansága a Holdról is látszik..

  Válasz
 • Visszajelzés: A PDSZ nyílt levele a következő magyar miniszterelnökhöz - Városi Kurír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.