Kásler csak most szól, hogy „a családi lét értelme a nemzet fenntartása”?

Nem nagyon érek rá a fb-ra írogatni, mert sürgősen beszélnem kell az unokáimmal. Nem könnyű, mert az egyik éppen iskolai táborból jött, a másik meg megy.

De feltétlenül meg kell tudnom, van-e nekik „ősi küldetéstudatuk”.

Kásler miniszter az új iskolaigazgatók ünnepségén megmondta, kellene, hogy legyen, meg még sok minden, „ami a magyarság elmúlt ezer évének gondolatiságát meghatározta”. Félek, hogy nincs nekik. Mármint ősi küldetéstudatuk. Főleg persze a szülők hibája, (az én reszortom a gumicukor-ellátás biztosítása), igaz, én sem plántáltam belőle eleget a fiamba.

De mit csináljak, ha Kásler csak most szólt, hogy „a családi lét értelme a nemzet fenntartása”?

Forrás

Háttér

Kásler Miklós a Klebelsberg Központ intézményvezetőinek kinevezési ünnepségén úgy fogalmazott:

azt szeretnénk, ha a gyerekek az ősi kultúra, értékrend, az európai és keresztény értékek mentén élnék le az életüket, abban, ami a magyarság elmúlt ezer évének gondolatiságát meghatározta.

Kitért arra, hogy a Belső-Ázsiából érkezett magyarság a kereszténység felvételével, ősi küldetéstudatával, hagyományaival, jellegzetes gondolkodásmódjával – fészket rakva a Kárpát-medencében – Szent István óta alakítja iskolarendszerét.

A tanerőkhöz…..

A kinevezett intézményvezetőkhöz szólva a miniszter azt mondta, az önök felelőssége nagy, hiszen a gyerekek jelentős részben olyanokká lesznek, amilyenre önök nevelik, oktatják őket, és amilyen példát mutatnak nekik.

„Azt szeretnénk, ha a gyerekeink az ismeretek mellett jól neveltek, udvariasak lennének, felismernék a család értékeit, házasságot kötnének és gyermekeket nevelnének saját maguknak és a magyar nemzetnek.” (Forrás: hirado.hu)

megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük