Sorting by

×

Kásler „korlátozottan sajtó-nyilvános” sajtótájékoztatója

Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) csaknem félmilliárd forintos, közpénzből finanszírozott szakdolgozói ösztöndíjprogramot jelentett be sajtótájékoztatóján, amire kizárólag azok a sajtóorgánumok kaptak meghívást, akik kormányszócsőként működnek.

Sajtótájékoztató, ami nem az

Az orgánumok, amelyek megfelelnek a”ne kérdezz” kritériumnak és így ott lehettek a magyarosra sikeredett tájékoztatón: MTI, az MTV, a Duna Médiaszolgáltató, az Echo TV,  Magyar Idők, a Magyar Hírlap, a Pesti Srácok, a Karc FM, a Demokrata, a Figyelő, az Origo, a Lokál, a Ripost és az Info Rádió.

Az MSZP beperli a médiatanácsot a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány miatt

“korlátozottan sajtónyilvános”

A távirati iroda beszámolója szerint arról szólt a féltitkos tájékoztató, hogy összesen 480 millió forintnyi ösztöndíjban részesül 750 felsőfokú, ápolói, védőnői, illetve mentőtiszti alapképzésben résztvevő hallgató a kormány döntése alapján.

Kásler Miklós közölte, a hallgatók a támogatást a 2018/2019-es tanév
második, illetve a 2019/2020-as tanév első félévében vehetik igénybe pályázat alapján.

A fejenként és félévenként 320 ezer forintnyi támogatást az EMMI saját forrásainak átcsoportosítása nyomán nyújtja a hallgatóknak

– tette hozzá a miniszter. Hangsúlyozta, hogy az ösztöndíjprogramot a közfinanszírozott egészségügyi intézményekben kialakult szakemberhiány mérséklése, a munkaerő-utánpótlás érdekében indította a tárca.

Az MTI tudósítása alapján az is elhangzott, hogy

az ösztöndíj folyósításának feltételeként a hallgatóknak vállalniuk kell, hogy közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatónál vállalnak munkát a szakképzésük befejezését követően.

A pályázati felhívás december 28-án jelenik meg a jelentkezési határidő pedig 2019 február 5. Az eseményről eddig beszámoló kiváltságos online lapok – dacára annak, hogy akár kérdezhettek is volna a minisztertől – szintén az MTI beszámolóját vették át.

Aki érti, hogy miért volt titkosított a sajtótájékoztató, kérjük, ossza meg velünk is. Mi arra tippelünk, hogy egyszerű erőfitogtatás!

(forrás: magyarhang.org)

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.