Kásler lenullázott renoméja a magánügye, hogy van-e orvos a kórházban, az viszont mindannyiunk létkérdése! - Városi Kurír

Sorting by

×

Kásler lenullázott renoméja a magánügye, hogy van-e orvos a kórházban, az viszont mindannyiunk létkérdése!

Meg nem értettem, de lassan elfogadom, hogy a magyar társadalmat -úgy tűnik- nem hozza ki a sodrából, ha a regnáló kormány azt csinál vele, amit éppen saját érdekében jónak lát. Nem tódult utcára az első “nagyívű megkopasztásakor”, amikor egyik napról a másikra lenyúlták a magánnyugdíjpénztári pénzét, amikor egymásnak ugrasztották a különböző hivatást gyakorlókat, amikor a gyereke jövőjével kezdtek játszani, amikor egymást gyűlölőkké tették  őket csak azért, mert az addig haver mást gondol a világ folyásáról. De, hogy az élete hossza és minősége jelen állapota sem indítja be az egészséges ellenállást azt tényleg nem értem.

Hirdetés

Kásler doktor, aki jelenleg az egészségügyért is felelős miniszter Magyarországon, felelőssége tudatában (?)

nyilatkozta “Életközelben interjújában”, hogy nincs para a kórházakban, hiszen “azt tapasztaljuk a számok nyelvén, hogy ezrével jönnek vissza” az egészségügyi dolgozók. Tette mindezt azon a napon, amikor kiderült, hogy gyakorlatilag megszűnt a baleseti sebészeti osztály a Zala Megyei Kórházban. Az intézmény hét traumatológus orvosa három hete jelentette be felmondását, nem tudják tovább működtetni az osztályt. Ez azt jelenti, hogy a műtétre szoruló sérülteket ezután a nagykanizsai, szombathelyi, vagy kaposvári kórházba fogják vinni ellátásra.

Amikor a józan észt felülírja a szervilitás….

Kásler doktor gyakorló orvos volt, pontosan tudnia kell, hogy mekkora a baj a hazai egészségügyben. Ennek ellenére az 50-es évek stílusát idéző “sikerjelentésben” áradozott arról, hogy az orvosok bére 2,5-szörösére emelkedett. Az ápolók, nővérek bére is nagyjából a 2,5-szörösére emelkedett – bár azt nem mondta, hogy mihezképest. A dolgozók szociális körülményeit egyéb tényezők is meghatározzák, Kásler szerint itt is jelentős lépések történtek, példaként a nővérszállók építését, komfortosítását említette.

Az ellenzék azt jósolta, ezrével hagyják el az egészségügyet a dolgozók, „most azt tapasztaljuk a számok nyelvén, hogy ezrével jönnek vissza”

– mondta Kásler.

Lantos Gabriella “másik mozit néz”, a valóság címűt!

Az egészségpolitikus közösségi oldalán írta le véleményét:

“Gyakran kérdezik tőlem, mikor fog összeomlani az egészségügy Eddig azt hittem, erre nincs válasz. A leépülés folyamatos. Nincs egy olyan pont, ami előtt még volt ellátás, utána meg már nincs. Tegnapelőtt mégis elérkeztünk ehhez a soha sem várt ponthoz.

Megszűnt a baleseti sérültek sürgősségi ellátása a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban.  Mától már nem megyei centrumkórház. Nem alkalmas minden gyakori betegség kezelésére. Városi kórház.
2 hete 7 traumatológus mondott fel.

Az orvosok ügyeletben csak a fizetésük 70%-át kapják meg. Ők 100%-ot kértek

A Magyar Orvosi Kamara az új jogállási törvény bevezetése óta mondja, hogy ebből baj lesz.

Senki sem fog éjjel meg karácsonykor ügyelni azért, hogy kevesebbet kapjon, mint munkaidőben.

A kórház vezetői szerint 2,5 millió Ft felett kerestek heti 60 óra munkával. Ami csak első látásra néz ki jól. Nem ez az oligarcha lét. Ez heti 40 órára 1 millió nettó. Itt az ideje, hogy szembenézzünk a tényekkel. Az orvosok jó része ennél sokkal többől él. Sok helyen dolgozva.

A traumatológus csak kórházban. Ott kell megkeresniük mindent.

Ha ők megkapták volna a 100%-os ügyeleti pótlékot, a többi orvosnak is meg kell adni. Az ápolóknak is.

Ebben a nehéz helyzetben mutatkozik meg a kormányzóképesség

A Kormány Va bankra játszik. Nem kapja meg senki. Marad, aki marad. Akkora lesz az ellátórendszer, amennyi orvos és ápoló van.

Soha nem hittem el, hogy ez bekövetkezhet. Hogy még egy megyei kórházat sem mentenek meg.

Hogy a választásokig még életmentő reform sem lesz a magyar egészségügyben.

Hogy inkább veszélyeztetik 270 ezer Zala megyei lakos biztonságát és életét. Minthogy elveszítsék az egész országban az uralmukat.”

 

orvos

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Kásler lenullázott renoméja a magánügye, hogy van-e orvos a kórházban, az viszont mindannyiunk létkérdése!

  • 2021.07.10 - 16:48
    Közvetlen hivatkozás

    Kár hogy eltörölték a halálbüntetést, ezt a bandát meg kell büntetni…hazaáruló népirtó szemét tolvajok, és hogy ez a nép hagyja ezt?? akkor olyan jellemtelen buta is ez a nép

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.