Kásler megy, de ki jön? – Mi sem akartuk elhinni!

Kormányközeli informátorunk szerint hamarosan nagy dolgok történnek az emberminisztériumnak nevezett képződmény háza táján. Kásler Mikós úgy tűnik, nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, de nem is ez a meglepő, hanem az állítólagos utód személye.

Szemtanúi lehetünk az utolsó tévedésből itt maradt  mamut elhalálozásának?

A Nemzeti Erőforrás Minisztériumát (Nefmi) 2010-ben, a második Orbán-kormány hozta létre az Oktatási- és Kulturális Minisztérium, az Egészségügyi Minisztérium és a Szociális, a Munkaügyi Minisztérium, valamint az Önkormányzati Minisztérium sportpolitikáért felelős részlegének összevonásával. Első minisztere Réthelyi Miklós volt.

2012. május 14-én Balog Zoltán váltotta Réthelyit, (a minisztérium ekkor vette fel az Emberi Erőforrások Minisztériuma nevet) egyúttal a társadalmi felzárkózás, a társadalmi és civil kapcsolatok fejlesztése, az egyházakkal való kapcsolattartás koordinációja, a nemzetiségpolitika és a romák társadalmi integrációja is átkerült ehhez a tárcához a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumtól.

Harmadik minisztere 2018. május 18. óta dr. Kásler Miklós onkológus professzor lett, ő már a harmadik 2/3 szülötte.

Az órási minisztérium létrejötte óta bizonyítja, hogy egy borzasztóan hibás döntés eredménye, aminek az állampolgárok midkét csoportja, úgy a különböző pályán működő szakemberek, mint azok, akik alanyai a tevékenységének, egyaránt csak a kárát látják. A két legfontosabb vesztes: az egészségügy és az oktatás .

Mindez egészen mostanáig hidegen hagyta a legfőbb akaratot, most azonban, nem tudni miért – ha hinni lehet  forrásunknak – úgy döntött, változtat a helyzeten.

Pontos dátum még nincs, vagy csak a vezér fejében

Orbán állítólag hamarosan nemcsak lovat vált, de át is szervez, legalábbis végre visszaállítja az Egészségügyi minisztériumot. Amennyiben ez igaz, megkezdődött az Emberi Erőforrások Minisztériuma névre hallgató mamut lassú agóniája.

Azt, hogy ki a várományosa a jó eséllyel újra induló egészségügyi tárcának, még megsaccolni sem tudta forrásunk, azt viszont elkotyogta, kit szemelt ki a főnök a maradék ,még mindig hatalmas minisztérium élére.

Nos, Orbán valószínűleg egyre jobban átlátja a régi igazságot, miszerint

“tartsd közel a barátaidat, de még közelebb az ellenségeidet”,

így megelégelve egykori csúcsminisztere jelenlegi ténykedését – állítólag – Lázár Jánosnak ajánlotta fel a posztot.

Hamarosan kiderül, mennyire szavahihető hírforrásunk, addig is kíváncsian várjuk a fejleményeket.

Kapcsolódó

A Balog-pótló Kásler Miklós: a halálos betegségeknek jó 70-80%-át a Tízparancsolat megtartásával el lehet kerülni

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük