De mi van akkor, ha a Jóteremtő éppen félrenéz, vagy más fontos dologra figyelmez? Mindenesetre Kásler Miklósnak összejött, a felújított suli megúszta!

Képes volt szájára venni….

A magyar kormány rendkívüli erőfeszítéseket tesz és soha nem látott fejlesztéseket hajt végre az egészségügy, a kultúra és az oktatás területén is

-kezdte beszédét a miniszter 2019 Magyarországán, amikor az egészségügy romokban, az oktatásba lasszóval kell fogni a tanerőt, nem beszélve arról, hogy egyen-tankönyvekből egyen-gyerekeket akarnak képezni, de azt is csak az általuk jónak tartott szintig és nívón. A kultúra helyzetéről szólva pedig éppen most lehetetlenülnek el a TAO-változtatás okán kinyírásra ítélt teátrumok, nem beszélve az MTA-sztoriról.

Ehhez képest pénteki hír, hogy rendkívüli felmondását helyezte kilátásba október elsejére 68 baleseti sebész, ha a kormányzat nem teljesíti korábbi ígéreteit. 54 traumatológián az önkéntes túlmunkavállalásaikat mondhatják vissza a traumatológusok.

“Jelenleg a traumatológiai hálózatban sem a személyi, sem a tárgyi feltételek nem biztosítottak a biztonságos, a sérülteknek egyenlő feltételeket biztosító ellátáshoz”

-írták levelükben, kilátásba helyezve, hogy október elsejétől rendkívüli felmondással a munkaviszonyukat szüntetik meg.

A levelet miniszterelnök mellett eljuttattak Varga Mihály pénzügyminiszternek, Kásler Miklós humán tárca vezetőnek, Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkárnak és még számos kormányzati tisztségviselőnek. Ez idáig erre a segélykiáltásukra érdemben nem reagált senki.

Kásler Miklós a Szent László katolikus általános iskola új épületszárnyát adta át,

amelynek felépítését több mint egymilliárd forinttal támogatta a kormányzat.

A miniszter közölte: hazai és uniós forrásból jelenleg is országszerte több mint 400 milliárd forint értékben épülnek iskolák, tantermek, uszodák, javul az infrastruktúra, korszerű új tanítási eszközöket vezetnek be.

De mindez smafu, hiszen….

Az azonban, hogy a gyerekek mivé lesznek, megtalálják-e a helyüket az életben, milyen életcélt tűznek ki maguk elé, sokkal inkább a szülőkön, az iskolai nevelőmunkán, a közösségeken, a kultúrán, sokszor pedig a hit és az erkölcs erősségén múlik

– tette hozzá.

Mint mondta, a sárvári katolikus iskolában megvalósult fejlesztések is jelzik, hogy a vasi településen nem fogynak el a gyerekek, és van igény arra a keresztény szellemiségre, nevelésre és oktatásra, amelyet az egyházi fenntartású iskolák kínálnak.

Isten áldásával…..

Székely János szombathelyi megyés püspök – megáldva az új épületszárnyat, tornacsarnokot és sportpályákat – arról beszélt, hogy nem csak ismereteket akarnak átadni a jól felszerelt és most már korszerű iskola falai között.

“Azt szeretnénk, ha a ránk bízott gyerekekből olyan felnőttek lennének”, akik képesek a szeretetre, tudnak önzetlenek lenni, adni a másik embernek és segíteni is, ha kell. Akik a mindennapok küzdelmei során erőt tudnak meríteni a hitből.

Na itt is álljunk meg egy szóra: ha a fentiek szerint felnövő gyerek felfogja, hogy a nemzeti kormány pont az ellenkezőjét teszik annak, mint amit nekik tanítottak, akkor feltehetően nem lesz belőlük kormánybarát szavazó.

Mindezek után az áradás megtörtént, a jól megépített falak bírták a gyűrődést és a jelenlevők sem fütyülték ki a megszólalókat. Nem vettek példát az orvosokról, akik egyértelmű jelét adták nemtetszésüknek.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét