Katonai menetoszlopra kell számítani a Bakonyban és az M3-ason - Városi Kurír

Sorting by

×

Katonai menetoszlopra kell számítani a Bakonyban és az M3-ason

Katonai menetoszlopra kell számítani az ország több főközlekedési útján vasárnap – tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium szombaton az MTI-t.

Hirdetés

A menetoszlop a Bakony térségét és az M3-as autópálya vonalát is érinti

A konvoj az Újdörögd – Nyírád (7317 sz. mellékút) – Devecser (8-as főút) – Veszprém (8-as főút) – Székesfehérvár – M7 – M0 – M3 – M35 – 4-es főút – Hajdúhadház útvonalon halad.

A Magyar Honvédség arra kéri a lakosságot, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól.

A zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, ezért a menetoszlop elején és végén kísérőjárművek adnak biztosítást – írták.

A honvédség arra kér mindenkit, hogy a katonai szállítmány közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjen.

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az emberek nyugalmát.

Forrás: Honvedelem.hu / MTI

Hétfőn rá se rántson, ha katonai konvojba ütközik

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.