Katonák az utcákon, nem túlzás ez egy kicsit?

Benkő Tibor honvédelmi miniszter az M1 aktuális csatornán szerda este bejelentette, hogy péntek reggeltől nagyobb létszámban jelennek meg a katonák az ország városaiban.

Orbán Viktor miniszterelnök múlt pénteken jelentette be, hogy a koronavírus elleni védekezés keretében tíz akciócsoport áll fel, ezek egyike a létfontosságú vállalatokért felelős akciócsoport.

Csütörtök reggel jelennek meg az érintett vállalatoknál a honvédelmi irányító csoportok – jelentette be a honvédelmi miniszter, a koronavírus-járvánnyal összefüggésben létrehozott, létfontosságú magyar vállalatok biztonságáért felelős akciócsoport vezetője

Benkő Tibor elmondta: néhány száz olyan magyar vállalat van, amely különleges jogrendben olyan infrastruktúrát képvisel, ahol a Magyar Honvédségnek szerepe lehet. Feladatuk, hogy a létfontosságú magyar vállalatok üzemelését, biztonságát elősegítsék.

Példaként említette az energetikai, a távközlési, a közlekedési és az egészségügyi szektort.

Kérdésre válaszolva azt mondta, mivel az infokommunikáció fenntartása is feladataik közé tartozik, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap is érintett lehet.

Eddig 140 vállalatot választottak ki,

de mint megjegyezte: ennél jóval több van, amelynek az ország biztonságos működését kell szolgálnia.

Az érintett vállalatokhoz néhány tagú katonai, honvédelmi irányító csoportot küldenek ki. Erről az érintett vezérigazgatóknak tájékoztató levelet küldött – közölte.

Azt mondta: az irányítócsoportok – melyben rendőrök és a katasztrófavédelem munkatársai is lesznek – nyomon követik és koordinálják a vállalati munkát. Tevékenységükről rendszeresen jelentést adnak a Honvédelmi Minisztériumban létrehozott irányítócsoportnak, amely az országos operatív törzsnek jelent.

Kiemelte: a honvédelmi irányítócsoportok feladata kettős: a fizikai biztonság és a működőképesség feltételeinek biztosítása.

A honvédelmi miniszter azt is bejelentette, hogy péntek reggeltől nagyobb létszámban jelennek meg a katonák az országban. Azt mondta: az országot honvédelmi szempontból hét járőrkörzetre osztották, ahol a katonák megjelennek. Elsősorban azokon a településeken kell nagyobb katonai jelenlétre számítani, ahol most is van katonai alakulat – közölte.

(MTI)

10 thoughts on “Katonák az utcákon, nem túlzás ez egy kicsit?

 • 2020.03.19 at 07:18
  Permalink

  Milyen katonai puccsról pofázol buzi? Az ilyen faszszopó oldalakat most kellene betiltani a gecibe, a legjobb alkalom, most derül ki, melyik portál egy szarházi szenzációhajhász nyomorult gecik gyülekezete.

 • 2020.03.19 at 07:18
  Permalink

  Ez egy baromság

 • 2020.03.19 at 07:27
  Permalink

  Draga Kinyo ur! Ha mar az ujsagirasra adta a fejet, legalabb a fogalmakkal legyen tisztaba: a katonai puccs azt jelenti, hogy az orszag hadserege a regnalo kormany ELLEN lep fel, es ha kell, eroszakkal veszi at tole az uralmat! (Ez az orsegvaltas rendszeres az afrikai allamokban, nehany kozep-amerikai banankoztarsasagban, es hat erdogannal is megprobaltak). Amit a benko ur csinal, az a puhos focista EGYSZEMELYES DONTESE, es mezei MILITARIZACIONAK hivjak, vagyis amikor a kormany KAROLTVE tancol egyutt az altala jolfizetett katonasaggal. Tehat tessek szives picit atnezni a tortenelem tananyagot, 5 perc alatt eveket okosodhat….:)

 • 2020.03.19 at 07:33
  Permalink

  Mi a picsát fog az alezredes elvtárs meg 8-10 baka csinálni a Telekomnál?

 • 2020.03.19 at 07:35
  Permalink

  Szép neved van. Kultúra jeszty. Hát igen. Vannak még idióták Kipcsakisztánban.

 • 2020.03.19 at 07:36
  Permalink

  Hát igen. Vannak még idióták Kipcsakisztánban.

 • 2020.03.19 at 07:44
  Permalink

  Csak azert nem irom hogy egy allat vagy, mert nem bantom meg oket. Ilyen mocsok szaju senkihazi remelem nincs sok.

 • 2020.03.19 at 09:38
  Permalink

  Ez a cikk kimeríti a pánikkeltés fogalmát. btk 338

 • 2020.03.19 at 10:53
  Permalink

  Megnyugszik a kicsi fidesznyik, puccs egyébként is akkor lenne,, ha a katonák a FÉREG viktorkád ellen irányulnának, de ezek még mindig csupán seggnyaló szolgák.

 • 2020.03.19 at 11:36
  Permalink

  Elnézést, de ezzel nagyon mellé lőttél. Ez a cikk információ közlés. Még vélemény sincs mellette. Ráadásul helytálló. Az ok, hogy miért lépte meg a kormány ezt a lépést, számunkra érthetetlen és az is marad, mert nem tájékoztattak mint ahogy soha semmiről nem szoktak érdemben. Nincs rá ok, hogy miért nem tették meg ezt ebben az esetben, hisz nincs háborús helyzet. Mindegy, ez a nép ezt már úgyis megszokta, lenyeli ahogy mindent. Egyszerűen kizárt, hogy megzavarná az országot ha már ezrek vírushordozók lennének (a jelenlegi adatok alapján ez már megtörtént) és százak halnának meg a kormány késlekedése miatt. Kizárt. Ugyanúgy megválasztanák őket. Még az is lehet, hogy 2/3-al 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest