Lázadás a BBC-nél – Téma az új náci nyelvezetű bevándorlási- és menekültügyi törvényjavaslat

A BBC egyik munkatársa egy sportriporter, név szerint Gary Lineker a Twitter csatornáján nekiment és nácinak nevezte az Egyesült Királyság készülő menekültügyi törvényét. A cég másnap felkérte, hogy szüneteltesse közel negyedszázada készített sportműsorának vezetését, ameddig az ügyét vizsgálják. Azt az ügyet, ami kollégái szerint nincs is. 

Bajban a BBC

A felfüggesztés nyilvánosságra kerülése óta sorra adják vissza megbízásaikat a csatorna munkatársai akik így tiltakoznak a kollégájuk magánéletébe beavatkozó munkahelyi szervilis vezetés ellen. A spontán mozgalomhoz, már szinte valamennyi érintett  sportriporter  csatlakozott.

A bojkottnak köszönhetően szombaton elmaradt a  BBC rádió 5 Live nevű sportműsorának valamennyi fociközvetítése.

A stáb lázadásra már meg is ékezett a Premier League, az angol labdarúgó-bajnokság első osztályának bejelentése válaszul:

„…kezdeményezés indult arra, hogy a játékosok és az edzők ezúttal ne adjanak interjúkat a mérkőzések után a BBC sportriportereinek.”

Befogadás helyett kiűzés

A brit kormány e héten ismertetett javaslata értelmében jogilag kötelező lesz mindazok kitoloncolása, akik biztonságos országok érintésével illegálisan érkeznek brit területre. A készülő brit törvényi szigorítás alapján azoknak, akik illegálisan lépik át a brit határt, véglegesen megtiltják, hogy valaha is visszatérjenek Nagy-Britanniába, és ha menedékkérelmet nyújtanak be, az külön elbírálás nélkül érvénytelennek minősü-írja a 24.hu.

A 62 éves Gary Lineker a Twitteren e héten megjelent bejegyzésében úgy fogalmazott, hogy a brit kormány új bevándorlási törvénytervezete felmérhetetlenül kegyetlen, mivel a leginkább veszélyeztetett emberek ellen irányul, és nyelvezete nem különbözik a harmincas évek Németországában alkalmazott nyelvezettől.

Közben dúl az orosz-ukrán  háború