Kecskemét beint a MÁV-nak - A hírös városnak elege lett - Városi Kurír

Sorting by

×

Kecskemét beint a MÁV-nak – A hírös városnak elege lett

Őrület, mit művel a MÁV ezzel az országgal! Egyre drágábban, egyre rosszabb minőségben végzi a dolgát, az állomásai és a vagonjai is olyanok, hogy az ember elszégyenli magát, ha vonatozásra kényszerül. Ahelyett azonban, hogy a körülményeken javítanának, a menetrendet is rombolják.

Hirdetés

Kecskemét és Szeged önkormányzata is tiltakozik a MÁV december közepén életbe lépő új menetrendje ellen

A vasúttársaság azt tervezi, hogy más járatok kárára nem egész 20 perccel csökkenti az IC-k menetidejét Budapest és Szeged között. Egy kecskeméti egyesület petíciót indított a változtatás ellen. A petíciót már több mint 2500-an aláírták. Adta hírül az infostart.hu Ez a civilszervezet tíz képviselőt juttatott be Kecskemét közgyűlésébe az október 13-i választáson. A frakcióvezető, Lejer Zoltán elfogadhatatlannak tartja, hogy december 15-től több InterCity vonat nem áll meg a városban.

Kettő pár InterCity vonat nem áll meg Kecskeméten

A változás nemcsak a kecskemétieket érinti, akik Kecskemétről ingáznának mondjuk Budapestre, főleg a reggeli és délutáni járatokkal munkába járás végett, hanem érinti azokat a szegedieket is, akik leszállnának Kecskeméten, nem beszélve Kiskunfélegyháza és Nagykőrös állomáson fel- illetve felszálló közönségről – emelte ki. Ezért indítottuk a petíciót, hogy állítsa vissza a MÁV a korábbi, óránkénti InterCity-járatot, továbbá levélben fordulunk a polgármester asszonyhoz, hogy kezdjen tárgyalást a vasút-társasággal, valamint a minisztérium vezetőivel, hogy állítsák vissza a megszokott menetrendünket” – hangsúlyozta.

Lejer Zoltán szerint megszokták, hogy az InterCity-k óránként járnak. Most különösen a Budapestre közlekedő 7 óra 48-as járat kiesése fáj nekik.

“A MÁV indít egy gyorsvonatot, ők televonatnak hívják, 7 óra 35-kor, de ez csak Kecskemétről indul fel, viszont csak Kőbánya-Kispestig közlekedik, tehát nem éri el a belvárost egyenes vonalban a közlekedő, hanem át kell szállnia tömegközlekedésre a fővárosban. Ezek a változtatások elfogadhatatlanok

– jelentette ki. – 19 perc menetidőcsökkentéssel magyarázza a MÁV Szeged–Budapest viszonylatában a változtatást.

Nem hiszem, hogy megéri a 19 percet, hogy egy megyeszékhelyen ne álljon meg az InterCity.”
A frakcióvezető szerint a MÁV az utasok megkérdezése nélkül döntött a menetrend megváltoztatásáról. Az InfoRádió megkereste a vasúttársaságot is. Amint megérkeznek a válaszok, frissítjük a tudósítást. Fejeződik be a cikk ami eredetileg  Isnfostart-on jelent meg.

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Kecskemét beint a MÁV-nak – A hírös városnak elege lett

 • 2019.11.29 - 23:31
  Közvetlen hivatkozás

  1.) Nem azt nevezik televonatnak, amit a cikk annak nevez.
  2.) 10 éve nem volt semmilyen jegyáremelés (–> “egyre drágábban”)
  3.) A MÁV nem akart változtatni az eddigi, bevált menetrenden, hanem az ITM nyomta le a torkán.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.