Kedd, szerda, csütörtök kánikula, pénteken hidegfront!

Kedden a nyaralók számára kedvező idő alakul ki. Kifejezetten meleg idő lesz, sok napsütéssel.

A délutáni, esti időszakban

főként északon, északkeleten, valamint a nyugati és a délnyugati határszélen alakulhatnak ki elszórtan záporok, zivatarok, másutt minimális az esélye. Északnyugaton kissé élénk északnyugati szél fúj. Az éjszaka első felében itt-ott még előfordulhat egy-egy záporeső, valamint zivatar, majd megszűnnek.

Szerdán

egy mérsékelt vastagságú felhősáv vonul át nyugatról kelet felé hazánk fölött, emiatt nem lesz egész nap napsütés, viszont a napos időszakban magasra, 30 fok köré, illetve a fölé emelkedik a hőmérséklet. Záporok, illetve zivatarok kialakulására az ország északkeleti harmadán van leginkább esély a délutáni, esti órákban, valamint késő este a nyugati, délnyugati területeken is. Az éjszaka második felében említést érdemlő csapadék nem várható, csillagfényes égbolt, nyugodt idő valószínű.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

kedd reggel 16 – 19,

kedd délután 30 – 33,

szerda reggel 17 – 20,

szerda délután 29 – 33,

csütörtök reggel 16 – 19 fok körül alakul.

fotó: eumet.hu

A legvalószínűbb folytatás:

Csütörtökön

folytatódik az igazi strandidő, sok-sok napsütéssel. Legfeljebb csak elvétve fordulhat elő záporeső, zivatar, nagyobb eséllyel ismét északon, északkeleten, valamint a nyugati határszélen. Többnyire 30 fok felett alakul a maximum hőmérséklet.

Pénteken

előreláthatólag északnyugat felől egy markánsabb hidegfront érkezik, sokfelé záporokkal, zivatarokkal, helyenként heves zivatarral. Nyugaton már visszaesik a hőmérséklet.

Szombaton

szeles, de nagyrészt napos, gomolyfelhős, kellemes hőmérsékletű időre van kilátás. Az ország északkeleti felén elszórtan záporok, zivatarok alakulhatnak ki.

Vasárnap

megnyugszik az időjárás, legyengül a szél. Sok napsütés, mérsékelten meleg idő a legvalószínűbb, és északon elvétve egy-egy futó zápor lehetséges.

Közlekedés meteorológia

Kedden általában kedvező feltételek mellett autózhatunk, csupán északon, északkeleten, a nyugati és délnyugati határszélen fordulhat elő záporesőtől, zivatartól átmenetileg nedves útfelszín. A meleg viszont a klímamentes autókban ingerültséget okozhat, ez pedig csökkenti a figyelem koncentrációt.

Forrás: eumet.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük