Meghökkentő, zavarba ejtő közleményt jelentetett meg az állami média egyik leágazásában, az MTI-ben. Mint arról a Városi Kurír is beszámolt, állítólag az egész külföldi tudósítói hálózatot „átvilágítják” és leváltják azokat, akik nem illenek bele a Fidesz-kialakította összképbe.

“Mindent megtesz a sánta kutya média azért,

hogy megpróbálják elterelni a figyelmet a közmédiával szemben keltett botrányos hazugságról, amivel tegnap buktak le. Beigazolódott ugyanis, hogy éppen a liberális online média világa az, amely számon tartja bizonyos produkciókban, művészeti alkotások kapcsán az abban szereplő személyek szexuális beállítottságát.

- Hirdetés -

Hazugságuknak még nagyobb feneket kerítve arra sem voltak restek,

hogy az ügyüknek nemzetközi figyelmet színlelve a Népszava volt munkatársa írt a The Guardian című brit lapban egy cikket, amit így a többi nemzetközi sajtóorgánum is átvett. Lebukásuk miatt ma újabb frontális támadást intéztek, és újabb hazugsággal vádolták a közmédiát. Úgy látszik, hogy próbálnak mindent megtenni azért, hogy elfeledtessék azt a skandallumot, amit okoztak. Hiába! A hazugság soha nem válik igazzá.”

Mi hozta ki őket ennyire a sodrukból?

Feltehetően a Népszava pénteki cikkére reagáltak.

Ez arról szól,

hogy november végével visszarendelték Bajnok Artúr brüsszeli tudósítót, aki tavaly még Junior Prima-díjat kapott kiváló munkájáért. Állítólag az egész külföldi tudósítói hálózatot „átvilágítják”, Bajnokot pedig egy fideszes EP-képviselő, Járóka Lívia asszisztense váltja, aki eddig sosem foglalkozott újságírással. A lap arról is írt, hogy az állami hírgyár külpolitikai szerkesztői nem foglalkozhatnak a külföldi sajtó magyar kormányra nézve negatív cikkeivel, egy föléjük helyezett szerkesztő tiltotta le a minap az Amnesty International és a Human Rights Watch közleményeit, a kormánytagok, különösen az Orbán Viktor nevét tartalmazó anyagok pedig órákig várnak jóváhagyásra.

Az állami média válaszközleménye mindezt a hazugság szóval reagálja le,

és lényegesen több teret szán arra, hogy azt állítsa: a Népszava figyelemelterelési céllal írta meg a cikkét. Miről akarja elterelni a figyelmet a baloldali napilap az MTVA szerint?

Nem kisebb jelentőségű ügyről, mint hogy egy nappal korábban nem említették meg, hogy a brit Guardian cikkét – amely arról szól, hogy a közmédia állítólag azért nem nevezett be az Eurovíziós Dalfesztiválra, mert az túlságosan nyitott a szexuális kisebbségekre – részben a Népszava egyik korábbi munkatársa írta. Ezt az információt egyébként már csütörtökön cáfolta az MTVA, azzal, hogy nem tartják számon senkinek a szexuális beállítottságát.

Forrás

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét