Varga Zoltán: a Kedves Vezető csillagászati magasságokba emelte az új mániáját - Városi Kurír

Sorting by

×

Varga Zoltán: a Kedves Vezető csillagászati magasságokba emelte az új mániáját

A Kedves Vezető csillagászati magasságokba emelte az új mániáját, de nyugi, mert még nem is a nemzeti focistából, a kézrátétellel gyógyító messiáson át, az elit – vagy mifene – kommandósi magasságokba katapultáló kedves elsőszülött fiának varázslatos felemelkedésére gondolt a bugyuta szerző, pedig az is megérne néhány misét.

Hirdetés

Még csak nem is, az eddig nagyrészt a várban az ólomkatonák tologatására, meg az operetthadserege Q7 Audikkal, meg más, különféle harcjárművekkel való kistafirungozására, amikre a háládatlan és pimasz nép előszeretettel pingál mindenféle mókás, ákom-bákom dolgokat. A Kedves Vezető jelen – bár kétségtelenül aggasztó – állapotát tekintve, például bőven befért volna bármelyik munkásőr századba is, anno. Ott ellődözhetett volna napestig a céltáblákra.

Az esze meglenne hozzá, az hótziher

Mindegy, ami volt, elmúlt szerencsére, most van új dágvány, meg van lóvé is rogyásig az összes agyalágyult hobbijára. De, csak arra. A kedves beteg meg vigyen magával a ragyogó kórházainkba kötszert, kanalat, gyógyszert, – esetenként jó lenne, ha becipelne orvost is, mert időnként az is csupán nyomokban fellelhető – ha már volt olyan hülye, hogy valaki ide született.

Nyugi! Biblia az lesz, az utolsó kenettel még nincs gond.

Hogy miért is nem orvosodit szeret ez játszani? Mindjárt megugrana az átlagéletkor. Na mindegy, így jártunk. A új dágvány a keresztségben különben NER nevet kapta, ami meglepő módon, és bármi logikát mellőzve, bőven hajaz az eddig ismert összes „izmusra”. Ez amúgy adott pillanatban nagyon praktikus tud lenni, mert agy is kéne, bármi újat kitalálni. Agy, az viszont soha nem volt. Nem szorultak rá. Ez egy ilyen csapat.

A medúzák például évmilliók óta jól elvannak nélküle

Javaslom ezirányban a kedves mangalicaszerelő naccs’úr munkásságát, mint állatorvosi lovat vizsgálgatni. Mindjárt kiderül, hogy a legnagyobb dolog,

amit adni tudtunk a világnak, az nem Szentgyörgyi Albert, még csak nem is az atombomba, vagy a számtalan Nobel-díjasunk, hanem az agy nélküli lét, a NER csodálatos világában.

Ez az, ami nagyon megy. Okosabb, mint Zuckerberg, mi? Hát hasbalövöm magam, öcsém!

Az „izmusok” meg itt voltak-vannak kéznél,

válasszanak belőle igény szerint, mert a náciktól, a rámás csizmás-urambátyámos, agyát szétivott ántivilág-hívőkön át, a recsegő bőrkabátos komisszárig minden van itt, mint az ószeresnél. Őket hívjuk most összefoglaló néven kormánynak. Így aztán, mivel minden volt elvtársnak-bajtársnak-kamerádnak van valami kedves emléke valamiről, a kormánypárt kommunistái,

Kövér házmester elvtárs, meg a kedves párttitkár papa csak előkapja a lezsírozott Lenin-összes mögül valamelyik pártkongresszus sorvezetőjét, azt összeolvassák a Mein Kampf aktuális bekezdéseivel és kész is az új katyvasz. Legyen a neve: NER.

A Kedves Vezetőnk,

hogy az ég áldja már meg, most nem Európa génbankjának, újabban nagy hadvezérnek látja magát, ezért aztán fegyverkezünk, mint állat. Van már tíz okleveles űrkatonánk is, bár állítólag orvos még őket sem látta, de nem fáj – nem fertőz. Hurrá! Legalább ennyi nyugalmunk legyen már. Ha nem lenne még elég nagy a dráma, hát nemzetünk fénylő csillaga most meg olyan hadsereget szeretne, amely elrettentő erővel bír. Ahogy mondani szokás pénz nem számít jeligére a kiadóba.

Megjegyezném,

hogy az egy főre eső stadionok, az okleveles űrkatonák, meg a kedves pénztáros mangalicaszerelő úr a nagy agyával, egyáltalán ez az egész, K. Vezető nevével fémjelzett, kibeb@szott rendszer, a maga nemnormális módján, akkora elrettentő erővel bír, hogy nincs az a hadsereg, amelyik ezzel fel merné venni nemhogy a harcot, de még a szemkontaktust sem! Mi van itt? Zártosztály kirándul, vagy mi a töcs? Ó, anyám, borogass!

 

vezeto

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

2 hozzászólás

 • 2021.06.06 - 09:32
  Közvetlen hivatkozás

  Ki ellen akarja megvédeni a hazát? Az Európai Unió ellen? A Visegrádi Négyek ellen? Ukrajna ellen, ahol a kárpátaljai magyarok élnek? Nem vagyunk NATO tagok? /Még./ A migránsok ellen? Akik egy része nő és gyerek? Akikből ő betelepített vagy 80 ezret a letelepedési kötvénnyel, persze a pénzesebbjét. /Márki-Zay gyakran posztolt erről./ Bennünket legfeljebb az oroszok vagy Kína fenyegethet, akik állítólag a szövetségesei, és akik nem hülyék, hogy háborúzni kezdjenek a NATÓval, mert ha megtámadnák kis hazánkat /miért is?/, a NATÓval kerülnének szembe. Nem ütőképes haderőt kellene fejleszteni, hanem szuperhackereket, számítógépes zseniket – országunkban sok ilyen lehet -, az oktatásba kell pénzt vinni és az egészségügybe, meg a tömegsportba, hogy a gyermekeink egészségesek legyenek, és ne szerepeljenek olyan siralmasan pl. a PISA-n. Egy józan, épeszű, normális vezető így gondolkozik.

  Válasz
 • 2021.06.06 - 09:56
  Közvetlen hivatkozás

  Éppen tegnap néztem egy Filmet a Kínai kommunista Országról,amikor még Mao Cetung,volt az Ország legfőbb vezetője,milyen nyomorban,tudatlanságban tartotta a Népet,bezárta az Egyetemeket,az Egyetemistákat,szét szórta falvakba dolgozni,így akadályozta meg hogy okos Művelt fiatalság nevelődjön,ellene volt a reformoknak,egészen a haláláig,azokat a vezetőket,akik nem értettek egyet a politikájukkal,száműzte őket a hatalomból,nekem egyből a mi vezérünk jutott eszembe,Ő is azt szeretné ha buta irányítható Emberek lennének az Országban!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.