Kék és zöld színű kutyák tűntek fel Oroszországban - Városi Kurír

Sorting by

×

Kék és zöld színű kutyák tűntek fel Oroszországban

Két oroszországi ipartelepen, egymástól több száz kilométerre fekvő helyen felbukkant színes bundájú kutyák rejtélye foglalkoztatja az orosz közvéleményt és a hatóságokat immár több mint egy hete.

Hirdetés

Elsőként kék szőrű kóbor kutyák tűntek fel a Moszkvától 370 kilométerre keletre fekvő Dzerzsinszkben. A kék kutyák – amelyekből összesen hetet számoltak össze – egy elhagyatott üveggyár környékén bóklásztak, a róluk készült felvételek február 11-én kezdték bejárni a közösségi médiát.

A kék kutyákat február 13-án elvitték egy Nyizsnij Novgorod-i állatklinikára,

ahol vér- és székletmintát vettek tőlük, bundájukon kék festék nyomait mutatták ki.

Bár az állatok egészségesnek látszanak és jó étvággyal esznek, egyesek attól tartanak, hogy

valamilyen mérgező vegyianyag, például rézszulfát okozta a színváltozást.

Feltételezik, hogy az állatok az ipartelepen hagyott festékben hemperegtek. A használaton kívüli üzemben valaha plexiüveget és nitrogén-cianidot gyártottak.

green dog

Podolszkban élénkzöld kutyák bukkantak fel

Csütörtökön Podolszkban, egy Moszkvától 37 kilométerre délre fekvő iparvárosban bukkantak fel élénkzöld bundájú kutyák.

A régió egy minisztere szerint a zöld kóbor ebeket egy olyan raktár közelében látták, ahol korábban zöld festékport tároltak.

Az orosz közösségi médiában egyesek azon véleményüknek adtak hangot, hogy

a podolszki kutyákat talán valaki tréfából festette zöldre, miután a dzserzsinszki kék kutyák olyan nagy figyelmet kaptak, közülük némelyet mindjárt örökbe is fogadtak.

kutyák

A zöld kutyákat jelenleg is vizsgálják

Az eddigi eredmények szerint azok is egészségesek és barátságosak, színük megváltozásának okát még nem állapították meg egyértelműen. A kutyákat végül újra szabadon engedik, ha bebizonyosodik, hogy egészségesek.

Bármi legyen is végül a furcsa jelenség oka, a színes kutyák rejtélye felhívja a figyelmet arra, hogy továbbra is vegyi környezetszennyezés veszélyét hordozzák Oroszországban a régi ipari üzemek, amelyek részint a kommunista rendszer örökségeként maradtak hátra

írja pénteki beszámolójában a BBC.

(MTI)

kutyák

Hirdetés
átver

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.