Kell-e regisztrálni az oltáshoz Rogán minisztériumánál?! – Mit mond a jog?

Megkérdezték Helcsi Toncsit, kell-e regisztrálni ahhoz, hogy valaki megkapja a járvány miatti védőoltást? Azt válaszolta, hogy nem. Aztán egy polgár levelezni kezdett az igazság megtudása érdekében. A fővárosi tisztifőorvos helyettese levélben azt írta neki a sajtóhírek szerint, hogy aki nem regisztrál, az nem kap oltást, mert az állam ilyen módom méri fel az igényeket.

Nem véletlen a zűrzavara

A Főnök persze már bejelentette, hogy szőnyegre vitte a járványt. Ez igaz, csak éppen ő van alul, a járvány meg felette térdel és két vállra feszíti! Valójában megint az van, hogy szakmai agyhalottak és kinevezett rabszolgák osztják az észt. Persze ahányan vannak, emiatt annyi félét.

Kezdjük a kályhától megint

Az Egészségügyről szóló törvény 2. § (1) bekezdése szerint az egészségügyi szolgáltatások és intézkedések során biztosítani kell a betegek jogainak védelmét. A beteg személyes szabadsága és önrendelkezési joga kizárólag az egészségi állapota által indokolt, e törvényben meghatározott esetekben és módon korlátozható. A (2) bekezdés szerint az egészségügyi szolgáltatások igénybevétele során érvényesülnie kell az esélyegyenlőségnek.

Tehát nem lehet különbséget tenni az oltáshoz való hozzájutás esélyében a regisztrálók és nem regisztrálók között, mert ez sérti az esélyegyenlőséget, a beteg személyes szabadságát stb.

A törvény 7.§. (1) bekezdése szerint minden betegnek joga van – jogszabályban meghatározott keretek között – az egészségi állapota által indokolt, megfelelő, folyamatosan hozzáférhető és az egyenlő bánásmód követelményének megfelelő egészségügyi ellátáshoz. A törvény szerint megfelelő az ellátás, ha az az adott egészségügyi szolgáltatásra vonatkozó szakmai és etikai szabályok, illetve irányelvek megtartásával történik.

Mindenkinek joga van tehát az oltáshoz, ha ő maga akarja. Miért van tehát a nagy kupleráj?

Azért meg pártunk és kormányunk nem alkotta meg a szükséges törvényt és végrehajtási rendeletét az ügy rendezésére, az oltási rendszer szabályaira. Nincs rá idejük. A vezérnek alkotmányt módosítottak, feljogosították e rendeleti kormányzásra. Neki persze arra volt ideje, hogy a járvánnyal össze nem függő kérdésekben hozzon rendelkezéseket. Pl. a Színház és Filmművészeti Egyetem tanulmányi félévének érvénytelenítése, különleges gazdasági övezetek rendeleti létrehozása stb. Szóval ezeknek semmi köze a járványhoz, csak az állami terrorhoz és a Fideszes lopáshoz.

De arra nem volt ideje az utcai harcos Gömbnarancsnak, hogy a legfontosabb kérdéssel, a nép egészségének megvédésével foglalkozzon! Persze ez is szándékos sumákolás.

Ha volna törvény, akkor azt be is kellene tartani, az orvosok, polgárok tudnák, mihez tartsák magukat. Tiltakozhatnának is kormányzati intézkedésekkel szemben, ha sértik a jogaikat. És akkor nem lehetne interneten osztani a járványügyi parancsokat minden törvényes alap nélkül!

Pl. nem lehetne adatlopási helyzetet előidézni választások megnyerésének célzatával.

Ha ma a kormányzati oldalon valaki regisztrálni akar oltásra, két helyre kattinhat

Az elsővel hozzájárulunk adatainak összegyűjtéséhez a Nemzeti Egészségbiztosítási Alap számára. Ez még rendben is lenne, ha az Alap honlapján lennénk. De nem ott vagyunk, hanem Helcsi Toncsi propaganda minisztériumánál! Ha viszont tájékoztatást is akar kapni valaki a továbbiakról, akkor a második helyre is kattintani kell. Az adatkezelési tájékoztató szerint viszont ezzel hozzájárulunk ahhoz Rogánék az adatainkat átadják az Idomsoft Zrt.-nek! Na kicsodák ők?!

2010-ben a Fidesz győzelmére vezető választáson ott voltak vezetőik Orbán mellett a kampányban, és az eredményváró szobában. 2012-ben a cég állami kézbe került, ő üzemeltetik a Nemzeti Választási Rendszert. Amely időnként elromlik, aztán meg is javul! Emlékszünk ugye?!

Szóval visszatérve a kezdő kérdésre: mit mond a jog?

Semmit, mert Orbánék adatszerzési zsarolásán túl semmilyen mindenki által alkalmazható, értelmezhető és ezáltal hivatkozható jogszabályt nem alkottak.

Ennek hiányában önkényeskednek csak. Országunk legnagyobb baja a törvényesség megszűnése. Ez van, ha a Maffia kerül a törvényhozó hatalomba!

lapzsemle

2 thoughts on “Kell-e regisztrálni az oltáshoz Rogán minisztériumánál?! – Mit mond a jog?

  • !!!

  • Mocskos patkányok, nem akarom hogy az adataim az alja fidesz banda felhasználja választási és egyébb célokra, nincs joguk hozzá és ha akarok „oltakozni” polgári jogom van regisztráció nélkül ezt megtenni– rohad szemét alja banda !!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük